Mazda 2021’in En İyi Otomobil Markası Seçildi. Otomotiv raporlamasındaki en zorlu işlerden biri, hangi markaların en iyi olduğunu bulmaktır. Güvenilirlikten, müşteri hizmetlerine, teknolojik ilerlemekten güvenliğe ve kıymetine kadar tartılması gereken pek çok farklı değer vardır.

Kâr Amacı Gütmeyen Tüketici Raporları, herkesin olamacağı kadar objektiftir. Yazılı ve görsel ilanlarda verilen bilgilere güvenmek yerine araba satın alarak uzun vadeli testlerine devam eder. Grup, yıllık rapor kartını oluşturmak için yol testi puanlarını, tahmini güvenilirliği, araç sahibi memnuniyetini ve güvenlik derecelendirmelerini dikkate alır. Bu yılki rapor, Tüketici Raporları’nın en çok tavsiye edilen markası olmak için 32 üretici listesinin başında yer alan Mazda için hoş bir sürpriz sundu.

Mazda, Porsche’yi tahttan indirip en üst sıraya ulaşmak için diğer ilk beş rakibi olan BMW, Subaru ve Honda markalarının da geçerek ilk sıraya yükseldi. Daha sonra Mazda 2021’in En İyi Otomobil Markası oldu. Mazda ayrıca, Tüketici Raporları modeline özgü memnuniyet anketinde en düşük puanı alan yeni CX-30’a rağmen 2020 listesinde dördüncü sıradan zirveye çıkmayı başardı. Mazda, test edilecek ürün yelpazesinde yalnızca yedi araca sahip. Bu da Japon otomobil üreticisinin, ürün yelpazesinin yedide birinin sahibi memnuniyetinde önemli ölçüde yetersiz kalmasına rağmen bu başarıyı elde ettiği anlamına geliyor. Tüketici savunuculuğu grubuna göre, Japon otomobil üreticisinin ambleminin en üst sıraya çıkmasına yardımcı olan şey, markanın öngörülen güvenilirlik puanındaki artıştır.

BMW, test edilen 12 modelle ikinci oldu ve Subaru ve Porsche ile birlikte yol testlerinde yüksek puan aldı. Honda 2020’de onuncu sıradan 2021’de beşinci sıraya yükseldi ve on araçtan sekizi tavsiye edildi. İlk onu ise sırayla Lexus, Toyota, Chrysler, Buick ve Hyundai takip ediyor.

Bu sıralar Tesla ve Genesis Listede Aşağılara Doğru İniyor

Mazda 2021’in En İyi Otomobil Markası olması ile birlikte Hyundai, 2020’den üç sıra düşerken Buick ve Chrysler, ilk 10’a girmek için on sıra yükselerek Amerikan otomotiv endüstrisine umut verdi. Tablodaki dikkat çekici düşüşler arasında Tüketici Raporları bir aşagı bir yukarı ilişkisi olan Tesla, beş sıra gerileyerek 16. sıraya geriledi. Kia, ise on sıra gerileyerek 19.sırada yer buldu. Lincoln 32’de 15 sıra düşerek 28. sıraya geriledi. Mitsubishi alt sıralardan 30. sıraya kadar yükselirken, Alfa Romeo şu anda Tüketici Raporlarında Land Rover’dan sonra en az önerilen marka oldu. Güvenilirlik hala Alfa Romeo’nun en büyük sorunudur.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here