Lucid, 2021’de tamamen elektrikli Air’i üretmeye hazırlanırken, Arizona, Casa Grande’deki fabrikasında inşaatın ilk aşamasını tamamladı.

Arizona Fabrikasının İlk Aşaması Tamamlandı

Lucid, elektrikli araç başlangıcı için 2 Aralık 2019’da 590 dönümlük arazide yeni fabrikanın temellerini attı. Elektrikli araç fabrikasının ilk bölümü yılda 30.000 adede kadar üretim kapasitesine sahip olacak. Arizona sahasında, fabrikanın metrekaresinin mevcut 990.000 fit kareden 5.1 milyon fit kareye çıkması için 2028 yılına kadar sürecek inşaatın diğer üç önemli aşaması da planlanıyor. Lucid, fabrikanın son haliyle yılda 400.000 araç üretebileceğini söylüyor.

Büyük Arizona Fabrikasının Detayları

Lucid şefi “2 Aralık 2019’da Casa Grande, Arizona’daki 590 dönümlük Lucid AMP-1 sahasının temelini attık. Sonrasında bir yıldan biraz daha kısa bir süre sonra Kuzey Amerika’daki ilk amaca yönelik EV fabrikasını tamamladık.” açıklamasını yaptı. Diğer bir söylem, yönetici ve baş teknoloji sorumlusu Peter Rawlinson yaptığı açıklamada “Bu ekibin gösterdiği çaba ve çeviklik gerçekten şaşırtıcı. Çünkü yeni nesil EV, Lucid Air’in üretimine sadece birkaç ay içinde başlamak için Lucid üretim sistemiyle uyumlu ekipmanı devreye alıyoruz.” dedi.

Fabrikada üretilecek ilk modeller ve fiyatları

Fabrikanın ilk aşaması tamamlandığında, Lucid, Lucid Air’in son seri üretim temsili prototiplerinin yapımına başladı. Saha ayrıca, sahadaki artan üretim ihtiyaçlarını karşılamak için genişletilebilen su bazlı bir boyahane içerir.

Lucid Air’in üretim hattından çıkan ilk örnekleri, iki elektrikli motorlu bir yapıda olacak. Ayrıca araç 1.080 hp ve 2,5 saniyede 96 km / saate (60 mil / sa) ulaşma kabiliyetine sahip amiral gemisi Dream Edition modeli olacak. Ufuktaki diğer varyantlar arasında Air Grand Touring, Air Touring modelleri var. Amerika Birleşik Devletleri’nde 7.500 $ federal vergi kredisinden sonra 69.900 $ ‘dan fiyatlandırılan giriş seviyesi Air Pure yer alıyor.

Fabrikada üretilecek ilk modeller ve fiyatları

69.900 $ ‘lık Lucid Air’in temel standart özellikleri arasında Mojave temalı PurLuxe hayvansız deri malzemeden iç kaplama mevcut. Ayrıca araç teknolojileri arasında şirketin DreamDrive sürücü yardım sistemleri paketiyle birlikte sunulan 34 inçlik bir kokpit ekranı yer alıyor. 2021’in ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak olan ilk iki Lucid Air varyantı Air Grand Touring ve Air Dream Edition olacak. Bu modellerden birincisi 800 hp güç üretiyor ve 517 mil (832 km) menzile sahip olacak.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Arizona Fabrikası ve Diğer Detaylar =>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here