Lada Niva Travel Yeni Tasarımıyla Ortaya Çıktı | Lada Niva Artık Eski Değil

1
2645

Lada Niva, değişmeyen tasarımıyla bilinen ülkemizde de çok sevilen en uygun fiyatlı arazi araçlarından biridir. Renault Grubu bünyesinde bulunan Lada, yeni tasarıma sahip Niva bekleyenler için Niva Travel’ın ilk fotoğrafını paylaştı. Lada Niva Travel yeni tasarımıyla artık daha modern. Bu tasarımın Toyota Rav 4 ‘e benzemesi ise dillere düşmüş durumda. Genelde 3 kapılı olarak bulunan Niva, eski tasarımdan kurtulmuştur. Çamurluklarının genişliği, ön tasarımında bulunan farlar ve ön panjuru; Niva’yı günümüz SUV tarzı otomobillere yetiştirmiştir. Tasarım her ne kadar özgün gibi gözükse de aslında 1998 Chevrolet Niva üzerinde yapılan değişikliklerle oluşturulmuştur.

Lada Niva Travel, Tasarımı Yeni Olsa da Teknolojisi Eski

Yeni Niva modelinin ön kısmının tamamen değiştirildiği yayınlanan fotoğraflardan anlaşılıyor. Aracın yeni versiyonunda radyatör ızgarasının güncellendiğini, kaputun daha kabartıldığını ve farların daraldığını görebiliyorsunuz. Ancak bazıları bu olağanüstü yeni modelin “Toyota RAV4’ün bir kopyası” olduğunu düşünüyor. Yeni Lada Niva Travel’in tasarımı ortaya çıkmış olsa da detaylı fotoğrafları yayınlamadı.

lada niva travel

Tamamı ile değişen tasarım ve yeni gövde; 4.099 x 1.804 x 1653 mm (uzunluk x genişlik x yükseklik), dingil mesafesinin de 2.450 mm olarak açıklandı. Yollarda dolaşan Niva ile karşılaştırıldığında ise önceki nesline göre 43 mm daha uzun ve 4 mm daha geniş. Kasa her ne kadar modern olsa da firma, bu modelde eski motorlarını kullanmaya devam edecek. Ön kaputun altında; 1.7 litre hacimli, 59 kW (80 hp) güç ve 127 Nm tork üretebilen dört silindirli benzinli motor kullanmaya devam edecek. Motor, beş ileri manuel şanzımanla birlikte eşleştirilmiş, tabii ki 4×4 sürüşün yanı sıra bir de arazi modu yer alıyor. Geçtiğimiz ayın sonunda basına “Rus otomotiv üreticisi Avtovaz’ın Niva modelini yenilemek niyetinde olduğu bilgisi” yansımıştı. Yeni Lada Niva modelinin seri üretimine ne zaman başlayacağı ise şu an için açıklanmadı.

lada niva travel

Lada Niva, İlk SUV Örneği

Tüm Dünyada Lada 2121 koduyla bilinen Niva 1976 da üretim bandından çıktı. Sürekli 4 çeker çekiş sistemi Range Rover ve bir kaç markada vardı. Bu sebeple tasarımcıları Niva yı Land Rover şasesine konmuş Renault 5 olarak tanımladı. aks mesafesinin kısa oluşuyla arazideki üstün performansı ve boyut itibarıyla şehir içindeki kullanım kolaylığıyla ilk SUV örneği de denilebilir.

2.El Otomobil İlanları

 

1 YORUM

  1. ben çok seviyorum bu aracı, o kadar seneden sonra yenilenmesine rağmen bence alışmak çok kolay olacak ve insanlar çok sevecek…. arazi konusunda da eskisi kadar başarılı olursa kendine sağlam bir yer bulur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here