Koltuk ve Döşeme Temizliğinde Püf Noktalar

5
11633
döşeme

Özellikle çocuklu aileler için düzenli yapılması tavsiye edilen koltuk ve döşeme temizliği işlemi ile ilgili bir derleme yaptık.

Kumaş ve deri koltuklar için ayrı işlemler tavsiye ediliyor.

Yaz döneminde yaylada veya bahçesinde uygun yeri olanların ilgisini çekecek bir yazı olacağına inanıyoruz. 🙂

1Kumaş Koltuk Döşemesi Nasıl Temizlenir?

Koltuk döşemesinin yapısına göre temizlik işlemi de değişiyor. Eğer halı yıkama makineniz var ise, o zaman koltuklarınızı ilk gün olduğu kadar temiz hale getirmeniz mümkün olabiliyor.

Halı yıkama makinesi kullanmak, döşemenin iç kısımlarında oluşan kirliliği de temizlediği için, en etkili temizliği yapmak bu makine ile mümkün oluyor.

Eğer halı yıkama makineniz yok ise, deterjanlar,bir kova su,sünger ve biraz emek ile tertemiz koltuklar elde edebilirsiniz.

Öncelikle elektrik süpürgesi ile koltuk döşemelerini temizliyoruz. Üzerinde toz ve kir kalmayacak şekilde su ile temizliğe hazır hale getiriyoruz.

döşeme

İnternette satılan döşeme temizleyici malzemelerini de araştırabilirsiniz. Ama yok ise evde kullanılan çamaşır ve kumaş için üretilmiş ürünlerden kullanabilirsiniz.

Sünger veya fırça yardımı ile deterjanı, koltuk ve kapı kartonlarındaki döşemelerde dairesel hareketler ile uyguluyoruz.Daha sonra mikrofiber bez veya havlu yardımı ile siliyoruz.

Çok kirli yerler olması durumunda işlemi tekrarlayabilirsiniz.Islanan koltukları kapıları veya pencereleri açık bırakarak güneşte kurumaya bırakıyoruz.

Halı yıkama makinesi ile işlemler benzer şekilde yapılıyor. Köpükledikten sonra yıkama makinesi ile tüm kiri ve pisliği makine içerisine çekiyor, ve siz de “vay canına! nasıl böyle pis binmişim” diyorsunuz 🙂

Matkap ucuna takılan döşeme temizleme fırçasını da bir araştırın deriz. Çok kullanışlı olan bu ürün ile evdeki koltukları halıları ve otomobilinizin döşemelerini daha etkili bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Bakteri ve toz hapseden koltuk döşemelerini düzenli olarak temizletmek önemli, özellikle ikinci el bir araba aldıysanız mutlaka koltuk tavan ve taban döşemelerinizi temizleyiniz ve ya profesyonel yardım alarak temizlik işlemini yaptırınız.

2Deri Döşeme Temizliği

Deri döşeme kışın soğuk, yazın sıcak derler 🙂 Ama otomobiller için pahalı bir opsiyon ve prestij göstergesidir. İşlevselliği tartışılıyor.

Deri döşeme temizliği, kumaş yapıdaki döşemeye göre çok daha titiz işlem gerektiriyor.

Evde kullandığınız malzemeleri kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Piyasada ki deri temizleme üzerine üretilmiş temizlik ürünlerinden kullanmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Deri döşemeyi temizlerken daha serin bir ortamda çalışmanız ve koltukların soğuk olduğundan emin olmanız gerekiyor.

Daha sonra kumaş koltuklarda olduğu gibi bir işlem uygulayıp sadece kullandığınız malzemelerin deri döşeme için üretildiğinden emin olunuz.

döşeme

İkinci el otomobil ilanları

Tekerinize Taş Değmesin.

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here