Araba günlük hayatımıza girdiğinden, araç yıkamak düzenli olarak yaptığımız aktiviteler arasına girdi. Bunu yaparken çoğu kişi bir zorluk olarak görse de araç yıkamak gayet keyiflidir. Ev temizliği kadar önem verdiğimiz bir diğer şey de araba temizliğidir. Hem uzun yoldan sonra hem de çok arabayla vakit geçirildikten sonra mutlaka temizliği şarttır.

Araç Yıkamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç yıkamak için aslında profesyonel bilgilere ihtiyacınız yok. Sadece basit yıkama teknikleriyle yıkamayı keyif alarak başarabilirsiniz. Öncelikle arabayı yıkamadan önce gölge bir yere çekmeniz gerekir gerekir. Çünkü arabayı güneşte yıkadığınız zaman arabanın üzerinde su lekeleri oluşacaktır.Diğer önemli bir şey ise  arabayı yıkamadan önce kapıların ve pencerelerin kapalı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bunları yaparken isteğe bağlı olarak sevdiğiniz müzik listelerini multimedya sisteminizden açabilirsiniz.

araç yıkama

Araba nasıl yıkanır?

Öncelikle gerekli olan bütün temizlik malzemelerini yanınızda bulundurun. Bunlar; kova, arabaya su dökmek için hortum, araba şampuanı, sünger,jant temizleyici, cam sil , kuru bezler ve gazete parçaları.

Arabayı köpüklemeden önce tanzikli suyla araba kaba kiri gidene kadar iyice yıkanmalıdır. Bu işlemde kir akacağından ötürü tavandan tabana doğru yapılmalıdır ve sadece tanziğin gücünden yararlanılmalıdır. Çünkü araç henüz kirli olduğu için kullanılan bez ile aracın üzerinde bulunan maddeler araca zarar verebilir ve boyasının çizilmesine neden olabilir.

araç yıkama

Daha sonra arabayı yıkamak için hazır olarak bulundurduğunuz kovayı su ile doldurun ve almış olduğunuz araba şampuanını ambalajın üzerinde bulunan kullanım koşullarına uygun olarak ilave edin. Hazırlamış olduğunuz deterjanlı su ile sünger yardımıyla  yıkama yaparken gibi tavandan başlayıp kaput ve bagajlara daha sonra kapılara ve en son olarak ta tekerleklere kadar sert olmayacak ama kiri çıkaracak şiddette yavaşça köpürttün. Sonrasında jant temizleyiciyi de jantlarınıza sıkarak yapışmış fren tozlarının akmasına yardımcı olun.

Arabayı durulamak için köpüğün kurumasına izin vermeyin . Bunun için tek seferde arabayı yıkamak yerine aşama aşama yıkayın.Yoksa araç üstünde lekeler gözükür.Mesela tavanı sildikten sonra durulayın ve daha sonra arabanın başka bir bölgesini silin. Böylece deterjanlı su arabanın üzerinde kurumaz ve leke oluşumuna neden olmaz.her şey bittikten sonra tekrar suyla arabanızı durulayın. Durulamadan sonra camlarınızda lekeler göreceksiniz ve canınız biraz sıkılacak. Hemen yanınızdaki cam sil ve dediğim gazete kağıdını alın, camlarınızı silmeye başlayın .

Arabanız şimdiden parlamaya başladı ve bu durumdan keyiflenmeye başladınız. Bunları deneyerek sizlerde kendi başınıza arabanızı yıkayabilirsiniz…

Aracınıza bakım yaparken uygulayacağınız yöntemleri görmek için tıklayınız.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here