Kasetçalara Bluetooth Bağlanabilir mi?

0
1439

Otomobiller birçok kişinin günlük olarak kilometreler kat ettiği, yeri gelince trafikte saatlerce beklediği olmazsa olmaz ulaşım araçlarıdır. Otomobillerle yolculuk yaparken, sürücünün dinç kalması ve keyifli bir yolculuk yapması için müzik sistemleri bulunur. Bu araçtan araca değişebilir. Müzik sistemleri teknolojinin de gelişmesiyle doğru orantılı olarak yeni model araçlarda çok daha kalitelidir. Eski model araçlarda kasetçalar bulunurken; yeni model araçlarda çok daha gelişmiş yeni teknoloji multimedya sistemleri bulunur. Multimedya sistemleri, araçlara sonradan uygulanabilse de birçok kişi aracın orjinal teybini sökmek istemez. Orjinal teypler, aracın iç ambiyansına göre özel olarak tasarlanmış ve görünüm olarak araca en çok yakışan teyplerdir. Peki aracın kasetçalarına en yeni sistemlerde bulunan bluetooth özelliği nasıll eklenr? Bu yazımda sizlere kasetçalara bluetooth montajından bahsedeceğim.

kasetçalara bluetooth

Bluetooth Bağlamak İçin Gerekli Malzemeler

2008 yılına kadar birçok araçta bulunan kasetçalarlara bluetooth montajı yapılabilmektedir. Aracınız üzerinde bulunan teybin şemalarını internet üzerinden bulup incelemeniz gerekir. Gerekli olan malzeme 1 adet bluetooth modülüdür. Aliexpress gibi yurt dışı sitelerinden uygun fiyata alabileceğiniz modül dışında 1 adet de 12 volt’dan 5 volt’a dönüştürücü almalısınız. Bunun dışında  bir kaç kablo parçası, lehim makinesi ve içi boşaltılmış kaset işinizi görecektir.

kasetçalara bluetooth

Kasetçalara Bluetooth Nasıl Bağlanır?

Aracın Teybi Sökülür. Teybin içerisi açılır ve kaset mekanizması yerinden çıkarılır. Ses entegresi bulunur. Ses kartının üzerinde GND – RF – LF gibi harfler bulunur. Almış olduğunuz bluetooth modülünde bulunan 5 kablo çıkışının 2 si art eksidir. Diğer 3 ü ise GND – RF – LF’dir. Sırasıyla bu kablolar bahsi geçen yerlere lehimlenir. Boşta kalan + ve  – kablosu ise 5 Volt değerinde çalıştığı için araçtan gelen 12 volt değerini düşürmek gerekir. Bunun için kullanılan düşürücü ile bu kabloların da bağlantıları sağlanır. Teybinizde artık bir bluetooth modülü mevcuttur. Boş bir kaseti aracınıza taktığınızda bluetooth devreye girecek ve dilediğiniz müziği bluetooth üzerinden dinleyebileceksiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here