Tofaş Doğan L, Sl, SLX ve S Farkları Nelerdir?

1
24842

Otomobil fiyatlarının yükselmesi ile birlikte ilk otomobilini alacak birçok kişi zor durumda kaldı. Eski fiyatlara bakıldığında 5 bin ₺ civarına dahi muayeneli bir araç alınabiliyorken şuan için en düşük fiyatlı araçlar ortalama 15 bin ₺ ‘den başlamaktadır. Düşük bütçeli otomobiller serisinin sıradaki aracı Tofaş Doğan ‘dır. Ülkemizde kuş serisi olarak tabir edilen bu araçların temiz ve düzgün olanları ortalama 25-30 bin ₺’den satışa sunulmaktadır. Peki bu araçlar arasındaki farklar nedir? Bu yazımızda bu aracın versiyonlarını sizler için derledik.

tofaş doğan

Tofaş Doğan 

1982-2003 yılları arasında satışa sunulmuş olan Tofaş doğan, 88 yılında farklı bir görünüme kavuşarak zamanının modern hatlarına sahip olmuştur. Genel olarak ülkemizde çok sevilen Doğan birçok kişi tarafından aile aracı olarak tercih edilmiştir. Tofaş Doğan modelleri L, SL, SLX ve S olarak farklı versiyonlara sahiptir. Peki bunlar arasındaki farklar nelerdir?

Doğan L

Doğan modelleri arasındaki L versiyonu, düz motora sahiptir. Alttan eksantriğe sahip olan bu motorun en güzel yanı triger kayışı koptuğunda subaplara zarar vermemesidir. Doğan L koltukları kadife kumaş yapıda ve genel olarak; kahverengi ve kum grisi renge sahiptir. 1990 ve 1992 yılları arasında üretilmiş olan Doğan’lar genelde L versiyondur.tofaş doğan

Doğan SL

Doğan SL’nin Doğan L’den tek farkı motordur. Doğan SL ‘de kullanılan motor, üstten tek eksantrikli tempra motordur. Bu araçlarda triger kayışı koptuğunda ne yazık ki subaplar yamulur ve ciddi bir masraf oluşur. Doğan SL’de döşemeler tek renk ve kum grisidir. 1992-1993 model arasında üretilen Doğan’lar SL versiyondur.

tofaş doğan

Doğan SLX

Doğan SLX modellerinin en dolusu olarak bilinir. Daha modern kapı döşemeleri, daha kaliteli yapıda ön göğüs(yenilerinde yüksek torpido) bazı modellerinde hidrolik direksiyon, standart olarak camlar otomatik gibi bazı özellikleri vardır. Piyasada bulunan en pahalı kuş serisi Doğan SLX’tir. 5 kol çelik jantları da bu versiyona hastır. Sis farları bulunur. Tampon altları ve aynaları gövde rengindedir. 1993 yılından 2001 yılına kadar üretilmiştir.

tofaş doğan

Doğan S

Doğan S, Doğan Slx ten farklı olarak jant kapaklarıyla satışa sunulmuştur. Tamponları ve aynaları siyahtır. Ön camları bazı modellerinde manueldir ve koltuk kumaşları biraz daha farklıdır. Motorları ve yürüyen aksamı birbirinin aynısıdır.

2.El Tofaş Doğan İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here