Mini Cooper Modelleri: Sizler İçin İnceledik

0
3988
mini cooper modelleri

BMW onu 2001 yılında dünyaya tanıtır tanıtmaz, Mini Cooper modelleri hayranlarının kalbini vurdu. Alec Issigonis tarafından tasarlanan modelin modern yeniden yorumlanması, açıkça vintage esintili görünüm ve “go kart hissini” artıran sürüş becerileri için hemen göze çarptı. Bugün, piyasaya sürülmesinden yirmi yıl sonra, Mini hala güncelleniyor ve en son yeniden biçimlendirmelerle, ilk kez daha modern çizgiler getiriyor. Zamana ayak uydurarak, elbette her zaman tam bir geleneğe saygı göstererek…

İşte Mini Cooper Modelleri için teknik levha:

 Veri Sayfası
 koltukların sayısı 4/5
 Gövde 211 litre (5 kapılı modelde 278 litre)
 Güç kaynakları Benzin
 Sınıf Euro 6
 Cv / kW (itibaren) 75/55

 

Mini Cooper Modelleri: Boyutlar

Yenileme Mini Cooper’ın boyutlarını etkilemedi. Üç kapılı model 382 santimetre uzunluğa sahipken, genişlik ve yükseklik sırasıyla 173 ve 141 santimetre olarak ölçükdü. Dingil ise 250 santimetreye ulaşıyor. Beş kapılı modelde ise yükseklik hemen hemen aynıyken, genişlik 2 santimetre kadar fazla.

İki model arasında fark ise uzunlukta: Mini beş kapılı, 257 santimetreye ulaşan bir dingil mesafesi ile 398 santimetre (üç kapılıdan neredeyse yirmi santimetre fazla) uzunlukta. Bu farklılıklar sadece yolcu sayısında değil (üç kapılıda 4, beş kapılıda 5), aynı zamanda 211/731 litreden 278/941 litreye kadar değişen bagaj kapasitesinde de hissediliyor.

3 kapı 5 kapı
Uzunluk 3.820 mm 3980 mm
Genişlik 1.730 mm 1.730 mm
Yükseklik 1.410 mm 1.430 mm
Adım 2.500 mm 2.570 mm

 

Mini Cooper Modelleri: Dış Görünüm

Bu en son biçimsel güncellemeden sonra bile, 1960’ların modeline yapılan referans çok güçlü kalıyor. Bununla birlikte, yeniden şekillendirme ile, tamponların tarzı gibi bazı dış detaylar değişmiş. Her şeyden önce en çok değişen özellik ise, şimdi boyut olarak büyüyen ve krom çerçeveyi siyah olanın lehine kaybeden büyük ızgara. Sis farları da kullanımdan kaldırıldı, yerini modelin aerodinamik penetrasyon katsayısını iyileştiren iki küçük hava girişi aldı.

Mini Cooper Modelleri: İç Mekan

Yolcu bölmesinin içinde yapılan dokunuşlar daha hafif. Burada esas olarak değişen malzemeler. Son güncelleme ile daha fazla sayıda farklı kaplama arasından seçim yapmak mümkünken; gerçek yenilik, modelin elektrikli versiyonundan alınan (ancak farklı grafiklerle) yeni dijital gösterge paneli opsiyonu.

Gösterge panelinin ortasında, bir dizi LED ile sınırlandırılmış dairesel bir tasarıma yerleştirilmiş, otomobilin bilgi-eğlence sisteminin kontrol edilebileceği büyük bir ekran var olmaya devam ediyor.

Motor Yelpazesi

Mini serisi, hem boyut (Cabrio, Clubman ve Countryman modelleri) hem de motorlar (dizel, elektrikli ve hibrit) bakımından farklılık göstererek zaman içinde çok genişledi. Bununla birlikte, burada sunulan klasik 3 ve 5 kapılı modellerde yalnızca benzinli modeller bulunuyor.

Standart 6 ileri manuel şanzımanlı (isteğe bağlı 7 ileri çift kavramalı otomatik) Twin Power Turbo motorlara dayanan hem üç kapılı hem de beş kapılı versiyonlarda mevcut. Mini One 55 kW (Cabrio için mevcut değildir) 75 HP güç üreten 1,5 3 silindirli benzinli bir motorla donatılmıştır.

Öte yandan, John Cooper Works versiyonu yalnızca, maksimum 231 HP üreten küçük bir bomba olan Mini 3-Door için mevcut.

2020’den itibaren elektrikli Mini Cooper, Cooper SE de mevcut.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here