Jaguar Vision Gran Turismo Roadster Tanıtıldı!

0
1612
Vision Gran Turismo Roadster

İngiltere merkezli lüks otomobil üreticisi olan Jaguar yeni konsept otomobilini tanıttı. Vision Gran Turismo Roadster adını verdiği modeli daha şimdiden nefes kesiyor. Üstelik bu otomobilin şimdiden sevenleri ortaya çıktı. Gelin birlikte Gran Turismo Roadster modelini inceleyelim.

Jaguardan Yeni Konsept Araç

Jaguar Konsept Araç

Jaguar, ülkemizde Borusan Otomotiv tarafından distribütör ediliyor. Söz konusu model en popüler oyunlardan Gran Turismo 7 için özel mühendislik harcanarak geliştirildi. Üstelik 1950’li yılların en önemli yarış aracı olan Jaguar D-TYPE’dan da esinlenildi. Bu otomobil fütüristik tasarımı ve özellikleriyle oldukça dikkat çekti. Jaguar Vision Gran Turismo Roadster modeli bütün ilgiyi üzerine çekti.

Vision Gran Turismo Roadster Konsept Aracı

Konsept otomobil Vision

Gran Turismo Roadster modelinin kalbinde markanın Formula E takımı Jaguar TCS Racing’in mühendislik harcayarak geliştirdiği 1020 beygir güç üreten elektrik motoru bulunmaktadır. Bu otomobil gücünü dört tekerleğe aynı anda aktarabiliyor. Aynı zamanda 0’dan 100 km/s hıza da 2 saniyenin altında ulaşabiliyor. Bir diğer yandan maksimum sürati, 320 km/s’tir.

Vision GT Coupé ve Vision GT SV modellerinden sonra ailenin yeni eklenen üye olan Jaguar Vision GT Roadster, tek koltuklu tasarıma sahip olan ve tamamen elektrikli motoru ile Gran Turismo için özel olarak geliştirilmiştir.

Sürücüyü ön kısımdan gelen rüzgarlardan ve tehlikeden koruması için tasarlanan küçük cam ve kokpitin hemen arkasında bulunan ince köpek balığı yüzgeci, Jaguar’ın efsanevi yarış otomobili olan D-TYPE ‘a atıfta bulunuyor. Bu araç Mart 2022 itibarıyla Gran Turismo ’nun en güncel sürümü olan GT 7’de yerini almıştır.

Gran Turismo Nedir?

Oyundan GörüntüGran Turismo; aslında PlayStation için özel geliştirilen, dünyanın en popüler yarış simülasyonu olan bir video oyunu serisidir. Bu oyun  Polyphony Digital tarafından yayınlanmıştır. Bu oyunda gerçek dünya otomobillerinin lisanslı markasının çoğaltmaları bulunmaktadır. Üstelik araçların görünümünü ve performansını taklit etmektedirler. Serinin ilki 1997 yılında piyasaya sürülmüştür. Üstelik o günden bu yana dünya çapında 80 milyondan fazla satmıştır. Bu oyunun bu kadar satma sebeplerinden biri Jaguar markasının çok sevilmesidir. Böylece PlayStation markasının en çok sevilen oyunlarından biri olmayı başarmış ve en çok satan video oyunu serisi olmuştur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here