2.Elde Canlanma Başladı Mı? ÖTV İndirimi Söylentileri Doğru Mu?

1
6689
İkinci El Piyasasında Canlanma Başladı mı Ötv İndirimi Söylentileri Doğru mu

Pandemi sebebiyle zorlu geçen 2020 yılında otomobil fiyatları bir hayli artmıştı. Üretimde yaşanan aksaklıklar, ikinci el otomobil fiyatlarını da vurdu. Kontrollü sosyalleşme ile birlikte kademeli olarak düzelmeye başlayan ikinci el otomobil piyasasında canlanma başladı mı? Son zamanlarda gündemde olan ÖTV indirimi söylentileri doğru mu? 18 Mart Perşembe günü saat 21.00’da Clubhouse yayınımızda soruların cevabını vereceğiz.

İkinci El Piyasasında

İkinci El Piyasasında Güncel Durum

Pandeminin ilk zamanlarında otomobil üretiminde yaşanan aksaklıklar, otomobil almak isteyenlerin talebine cevap verilmemesine neden oldu. Bu sebeple otomobil almak isteyen birçok kişi 2. el otomobillere yöneldi. Talebin fazla oluşu fiyatları neredeyse 2 katına çıkarmıştı. Ancak hareketlilik çok da uzun sürmedi. Özellikle salgının artış gösterdiği son zamanlarda 2.el otomobil piyasası neredeyse durma noktasına gelmişti. 2021 Mart ayı başlarında gelen kontrollü sosyalleşme ve havaların ısınmaya başlaması talep artışını beraberinde getirdi.

Arabam.Com Pazarlama Direktörü Dr. Naim Çetintürk 2.El Piyasasını Değerlendirdi

ÖTV İndirimi Söylentileri Doğru mu?

Son zamanlarda gündemde olan ÖTV indirimi söylentileri için henüz resmi bir açıklama mevcut değil. Ancak piyasanın canlanmaya başladığı bu dönemde bir de ÖTV indirimi gelirse hareketlilik bir hayli fazla olacaktır. Peki ÖTV indirimi gelirse otomobil fiyatlarındaki değişim nasıl olur? Otomobil piyasasında canlanma başladı mı? gibi soruların cevabını 18 Mart Perşembe günü saat 21.00’da Clubhouse yayınımızda vereceğiz.

İkinci El Piyasasında

Elektrikli Otomobillerde ÖTV Oranları 3 4 Kat Arttı

Resmi karar ile birlikte motor gücü 85 kW olan elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 3’ten yüzde 10’a yükseldi. Motor gücü 85 kW ile 120 kW arasında kalan elektrikli araçların ÖTV oranı da yüzde 7’den 25’e çıktı.

Yeni kararla, motor gücü 120 kW’ı geçen elektrikli araçlarda ise yeni ÖTV oranı yüzde 60 olarak belirlendi. Bu gruptaki araçların eski ÖTV oranı ise yüzde 15’di. Yeni ÖTV oranlarının, özellikle motor gücü 120 kW’ı geçen lüks segment olarak adlandırılan elektrikli otomobillerin fiyatlarını daha çok etkilemesi bekleniyor.

İkinci El Piyasasında Canlanma Başladı Mı? ÖTV İndirimi Söylentileri Doğru Mu?

18 Mart Perşembe günü saat 21.00’da gerçekleşecek olan “Piyasa Sohbetleri” konseptinde ilk yayın; Pazarlama Direktörü Dr. Naim Çetintürk, Mustafa Hamid Eriş ve Halil Ali Şenay eşliğinde gerçekleşecek.

Yayın linkine erişmek ve otomobil piyasalarına dair güncel haberlere ulaşmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

arabam.com (@arabamcom)’in paylaştığı bir gönderi

Clubhouse Yayınımıza Katılmak için Tıklayın

 2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Kesinlikle almayacağım sizde almayın, fırsatçılara fırsat vermeyelim, araç fiyatları halen 9 ay öncesinin iki katı. Mecbur düşecekler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here