Hyundai son dönemlerde elektrikli araçlarıyla oldukça popüler hale geldi. 2021 yılında satışa çıkan Hyundai, tamamen elektrikli modeli IONIQ 5’in 58 kWh’lik standart bataryalı Progressive versiyonunu ile 2022 yılında Dünya Otomobil ödüllerinde Yılın Arabası ödülünü de kazandı. Ayrıca IONIQ 5’te çevre dostu ve sürdürülebilir şekilde tedarik edilen malzemeler kullanılarak üretimi gerçekleşti.

170 Beygirlik IONIQ Modeli

SUV gövde yapısına sahip ve akıllı iç tasarıma sahip IONIQ 5 yenilendi. Ultra hızlı şarj istasyonlarında yalnızca 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80 düzeyine şarj edilebiliyor. WLTP’ye göre,  IONIQ 5 kullanıcılarının 100 km menzil kazanmak için aracı yalnızca beş dakika şarj etmeleri yeterli olmaktadır.

Yenilenen Hyundai IONIQ 5’in standart bataryalı bu versiyonu, 125 kW (170 PS) gücünde. Ayrıca elektrikli motoru 350 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca 185 km/s azami hıza ulaşabilen IONIQ 5 kullanıcılarının 100 km menzil kazanmak için aracı yalnızca beş dakika şarj etmeleri yeterli olmaktadır.

Hyundai IONIQ İç tasarım

hyundai-ioniq-5

Hyundai Ioniq 5 model aracın iç tasarımı oldukça modern ve şık olarak dizayn edilmiş. Ayrıca günümüz otomobillerin aksine daha sade bir şekilde dizayn edilmiş izlenimi sunuyor.

Aracın koltuklarında keten tohumundan elde edilen bitki yağı ekstreleri ile boyanan ekolojik olarak işlenmiş deri kullanıldığı belirtildi. Ayrıca kabinde yumuşak döşemeler sürdürülebilir liflerden elde edilen tekstil ürünleri kullanılmıştır.

Hyundai IONIQ 5 Türkiye Fiyatı

Hyundai IONIQ

IONIQ 5, Modeli şık tasarımı ve güçlü motoruyla Türkiye’de de oldukça sevilen bir otomobil olmayı başardı.

  • 2022 model yılı Hyundai Ioniq 125 kw 4×2 Progressive versiyonunun liste fiyatı 1.739.000 ₺
  • Hyundai Ioniq 225 kw 4×4 Progressive versiyonunun fiyatı ise
  • 2.155.200 ₺

Sıfır Kilometre Hyundai Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here