Honda City Hybrid Lansmanda Tanıtılıyor

0
1641
Yeni Honda City Hybrid Tanıtıldı

Honda’nın motor teknolojisi, her zaman için başarılı olmayı başarmıştır. Ancak yeni dünya şartlarında sürdürülebilir bir çevre yaratmak için sıfır emisyon modeli değerlenmeye başladı. Böylece dünyadaki tüm marka ve modellerin 2030 yılında, tamamen elektrikli üretime geçecekleri gözüküyor. Honda ise bizleri “Hybrid ” teknolojisiyle ilk tanıştıran markalardan birisidir. Şimdi ise dünya da oldukça sevilen modeli “Honda City” hybrid teknolojisiyle birlikte sunulacak.

Honda City Hybrid Hakkında Detaylar

Honda city

Honda City Hybrid modeli, araçlar arasında ilk tam Hybrid model olacak. Aracın teslimatları 2022 Mayıs ayı içerisinde alınmaya başlayacak. Yalnızca tek bir donanım paketi ile birlikte satışa sunulacak. Honda logosunda mavi renkler vurgulanacak ve bagaj kapağında bir Elektrikli araç amblemi bulunacak.

Honda City, orta segment olmasına rağmen ileri teknoloji güvenlik donanımlarına sahip olacak. Bunlardan bazıları; hız sabitleyici, şerit takip sistemi, otomatik fren. Ayrıca Android Auto ve Apple Car Play özelliklerini de mevcut olacak. 8.0 inç büyük multimedya ekranı sayesinde birden çok özelliğe kolayca erişebileceksiniz. Ek olarak lastik basıncı izleme, elektrikli açılabilir tavan, Google asistan ve akıllı saat bağlantısı da bu aracın özellikleri içerisinde bulunacak.

Motor ve Performans

Hybrid Honda City

Honda City modelinin içten yanmalı motorunda, tüm hondalarda olduğu gibi i-VTEC motoru ve CVT şanzımanı kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde hem az yakıt harcarken hem de daha performanslı bir araç haline geliyor. Son olarak motorun özelliklerine baktığımızda, 1.5 litre 4 silindirli sıvı soğutmalı bir motor yapısı mevcut. Motor gücü ise 121 PS olup 145 Nm Tork’ a sahip. Bu motor böylelikle birlikte aracın 0-100 hızlanması ise 10.5 saniyeleri buluyor. Aracın maksimum hızı ise 198 km/h’dir.

Honda City Hybrid Fiyatı Ne Olacak?

Honda City modelinin elektrikli olmayan modeli şu an ülkemizde 389.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Fakat Hybrid modelinin Türkiye pazarına girdiğinde fiyatının ne olacağı henüz belli değil.

Eğer Türkiye pazarına girerse ve fiyatı makul olursa siz bu aracı tercih eder miydiniz?

Sıfır Km Honda Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here