HGS Kaçak Geçiş Cezası 2023

0
22748
hgs

Trafikteki ücretli otoyol geçişleri için araçlardan ücret alınmaktadır. HGS aboneliğiniz olmadan geçiş yaptıysanız, 2 hafta içerisinde HGS hesabı açmalısınız. HGS hesabınız var ise bakiye yüklemeniz gerekecektir. Öte yandan HGS olmadan geçiş yaptıysanız, ceza ile birlikte ücreti ödemeniz gerekiyor. 2023 yılında HGS kaçak geçiş cezası ne kadar?

HGS Olmadan Geçiş Cezası 2023 Yılında Ne Kadar?

hgs

Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza  geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız. Örneğin geçiş ücreti 10 TL ise 40 TL ödeme yapmak durumundasınız.

HGS Kaçak Geçiş Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-devlet sistemi üzerinden HGS kaçak geçiş sorgulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Sistem üzerindeki HGS İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama sayfası üzerinden adınıza HGS kaçak geçiş varsa sistem üzerinden görebilirsiniz. Eğer aracınıza ait ceza bulunuyorsa PTT şubelerinden veya anlaşmalı bankalardan kimlik bilgileri ve araç plakası ile birlikte ödenebilir.

HGS Borcu Nasıl Ödenir?

HGS sisteminden kaçak geçiş yapmışsanız, iki hafta içerisinde eğer yoksa HGS aboneliği açmalısınız. Ardından çeşitli banka kanalları veya PTT üzerinden borcunuzu ödeyebilirsiniz. Eğer aboneliğiniz zaten varsa bakiye yüklemeniz durumunda borcunuz hesabınızdan çekilecektir.

HGS Kaçak Geçiş İtirazı Nasıl ve Nereye Yapılır?

Eğer kaçak geçişin size ait olmadığını veya cezada bir hata olduğunu düşünüyorsanız itiraz etmeniz mümkün. Cezanın tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içerisinde Karayolları Genel Müdürlüğü‘ne dilekçe yazarak veya 0 850 460 60 60 çağrı merkezini arayarak cezanıza itiraz edebilirsiniz. Eğer yine bir sonuç almadıysanız ceza 2.400 TL’nin altında ise İlçe Tüketici Hakem Heyetine başvurulur. 2.400 TL ve 3.610 TL arasındaki cezalarda İl Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurulur. Son olarak 3.610 TL’nin üzerindeyse Tüketici Mahkemeleri’ne itiraz edilir.

HGS Bakiye Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerinize HGS internet sitesi üzerinden veya HGS mobil sitesi üzerinden araç plaka bilgilerinizi doldurarak öğrenebilirsiniz.

Aracınızın kaç para edeceğini öğrenmek için Arabam Kaç Para? üzerinden aracınızın marka, model ve model yılını girin ve anında öğrenin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here