Çekilen Araç Sorgulama 2023

0
12356
Çekilen Araç Sorgulama 2022

Çekilen araç sorgulama işlemi geçmiş yıllarda oldukça zahmetli ve uğraş gerektiren bir işlemken, son yıllarda internetin hayatımıza girmesiyle oldukça kolay bir hal aldı. Çekilen aracınızı plakadan sorgulamak için telefon ve internete sahip olmanız yeterli. Bu sayede kolay ve pratik bir şekilde sorgulama yapabilirsiniz.

Otoparka Çekilen Araç Sorgulama 2023

Çekilen Araç Sorgulama 2022

Otoparka çekilen aracınızı sorgulama işlemini üç farklı şekilde yapabilirsiniz. SMS, e-Devlet ya da telefonla arayarak sorgulamak mümkün. Çeşitli sebeplerden dolayı çekilen araçlarınızı “Plakadan Çekilen Araç Sorgulama” uygulaması ile birlikte son 5 yıl içerisindeki aldığınız ceza bilgileri ile birlikte kaza raporlarını da inceleyebilirsiniz. Aracınızın çekilme sebebine göre cezalar ve işlemler farklılık gösterse de, tüm araçlar işletilen anlaşmalı otoparklara çekilir. Aracınızın çekilme nedeni yanlış yere park etme, trafik sigortasını yaptırmama yada icra iflas kanunu ise çekilen araçlar otoparka götürülür. Ardından masrafların ödenmesiyle araç telim alınır. Fakat diğer sebeplerden dolayı çekilmişse araç sahibinin izlemesi gereken yol farklıdır.

SMS İle Çekilen Araç Sorgulama İşlemi 2023

Çekilen aracınızın SMS üzerinden takip etmek mümkün. Park, boşluk, araç plakası yazarak 1550 üzerinden bilgi alabilirsiniz. Gelen SMS içerisinde otopark bilgisi, otopark ücreti ve çekilme nedenine ilişkin detaylar iletiliyor. Sorgulama işleminin maliyeti ise 2 TL‘dir. Bunun dışında internetten de sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

E-Devlet İle Çekilen Araç Sorgulama İşlemi 2023

çekilen araç sorgulama e devlet

Son gelişmeler ile birlikte e-Devlet üzerinden çekilen araç sorgulama işlemi yapılabiliyor. Sistem üzerinden araç plaka bilgilerini girerek bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Yine son 5 yıla ait çekilen araç cezası e-Devlet sistemi üzerinden görüntüleniyor. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün Web sitesi üzerinden de istenilen bilgileri girerek bu bilgilere ulaşmanız mümkün.

Çekilen Araç Nasıl Alınır?

Çekilen aracın yalnızca sahibi veya muvafakatnamesi bulunan kişilerce alınır. Eğer araç şirket üzerine kayıtlı ise şirket imza sirküleri ile araç teslim alınır. Otoparka gitmeden hemen önce kimlik, trafik tescili ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği’ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesinin ardından araç teslim alınır.

Araçlar Hangi Durumlarda Otoparka Çekilir?

  • Sürücüler tarafından araçların yanlış yere park edilmesi,
  • Zorunlu trafik sigortasının yaptırılmamış olması ya da
  • İcra iflas kanunu ve amme alacağı nedeniyle araçta yakalama kararı bulunması gerekir.

Aracınızın anında satmak için Trink Sat! üzerinden ekspertiz aşaması dahil tüm süreci ücretsiz şekilde halledebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here