Golf R400 Üretilecek!

2
2304

Gelmiş geçmiş en güçlü Golf, R400 adıyla metale bürünecek ve Eylül ayında seri üretim haliyle Frankfurt Otomobil Fuarı’nda otomobilseverlerin karşısına çıkacak.

Geçtiğimiz yıl konsept olarak Pekin’de karşımıza çıkan Volkswagen Golf R400’ün, seri üretim haline bürünmesi kararı alındı. VW grubunun motor bölümünden sorumlu şefi Heinz-Jakob Neusser, ‘yakın zamanda bu otomobili üreteceğiz’ şeklinde bir açıklamada bulundu. Otomobilde, Golf GTI ve Golf R’dan daha hırçın bir görünüm katacak tamponlara ve jantlara yer verilmesi bekleniyor. İç mekandaysa yarış otomobillerinden ilham alacak yarış koltuklarına yer verilecek.

Golf R400’de 2,0 litrelik turbo beslemeli benzinli bir motor görev alacak ve bu motor 420 HP güç üretecek; gücün 6 ileri vitesli çift kavramalı veya manuel şanzımanla dört tekerleğe aktarılması bekleniyor. Bu haliyle Golf R400’ün dünyanın en hızlı seri üretim hatchback otomobili olması hedefleniyor. Otomobilin yollarla buluşması için 2016 yılının ilk aylarını beklemek gerekecek. 

2 YORUMLAR

  1. Aslında bu Golf kardeş kategoride bulunan VW Golfler’le ayırt etmek biraz zor.Daha çok Audi Firmasının yapamadığını Alman VW Ailesi yapacak galiba.Çünkü Alman ve Bavyeralı üreticiler olarak bilinen Audi ve Bmw’nin yapamadığını yapan VW Firması Audi’de satılan S4,S6 gibi SportBack Sedan versiyonlardan alınan 4.2 lt’lik motoru ve 420Bg gücü de sayarsak Audi daha işin çok başında anlaşılan ve kendi kategorisinde bu üniteyle tek bir hatchback bile bulmak güç ve en zoru olarak yer alıyor.Aslında 475.000 bin adet VW Golf R400 üretilse ve her yapılan ülke operasyonlarına ve Avrupa’ya yani(Türkiye’ye de) gelecek olursa 80.000 Euro satış fiyatına bu model (VW Golf R400)almayı tercih ederim.Özellikle Yarış tipi koltuklarda F1 arabalarından alınmış olacak ki en azından bir yarış tipi direksiyon simidi seçeneğini koymayı akıl edebilirdi VW Firması Yetkilileri diye düşünüyorum.Ve 6 İleri DSG şanzıman otomatik olunca yetersiz aslına bakacak olursak sadece 8 kademeli şanzımanları Audi ve Bmw kendi aralarında paylaşarak ve kardeş payı olarak kullanarak tercih listesine ekleyebiliyoruz.Bence VW Yetkilileri biraz daha düşünerek ve benimsiyerek artık DSG şanzımanları geliştirmeye başlamasının zamanı geldi de geçiyor bile.Ve Tamponlarda Sticerlar olmadan bu Golf R400 hiç alıcı gözüyle bakmassınız bile.Ama Audi A1 SportBack almak yerine Golf R400 bir coupe olarak cabrio olarak da sunulan Golf alternatiflerine göre bir hayli gerçekçi ve hayal kırıklığı olmayan bir model yaratılmış oluyor gibi his

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here