Ford İspanya Yatırımları İçin Erteleme Kararı Aldı

0
533
Ford İspanya yatırımları

Ford, İspanya yatırımları için erteleme kararı aldığını açıkladı. Geçtiğimiz aylarda Ford, yeni elektrikli araçlarının üretimi için İspanya’ya yatırımlar yapacağını açıklamıştı. Fakat Amerikan otomobil üreticisi şirket, İspanya yatırımlarını erteleme kararı aldığını açıkladı. Diğer yandan ise İspanya’daki fabrikalar üretime tam gaz devam edecekler. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Ford İspanya Yatırımları Ertelendi Ama Destek Devam Ediyor

Amerika merkezli otomobil üreticisi Ford, şu anda Dünya’nın dört bir yanında araç üretimine devam ediyor. Şirket, açtığı yeni fabrikalar ve yaptığı yeni yatırımlar ile elektrikli otomobillere olan geçiş sürecini hızlandırıyor. Bu konuda bir çok ülkede yatırımı bulunan Ford, İspanya’ya yapacakları yatırımları ise ertelediklerini açıkladı. Fakat şirket her ne kadar yatırımlarını erteleme kararı aldıysa da ülkede bulunan fabrikalara destek vermeye devam edeceklerini de belirtti.

Diğer yandan ise Ford geçtiğimiz Çarşamba günü bir açıklama yaptı. Buna göre şirket, Haziran 2025’e kadar piyasaya süreceği elektrikli otomobiller için Avrupa Birliği’nin pandemi fonundan gelen desteği reddettiğini belirtti. Ayrıca şirket, 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli otomobil üreticisi olacağını da söyledi. Ek olarak ise Ford, eğer ki ihtiyaç olursa başka kuruluşlardan yardım alacağını da açıkladı.

Ford İspanya yatırımları

Yeni Elektrikli Model İspanya’da Üretilecek

Ford, İspanya’da bulunan fabrikaya desteğini göstermek amacıyla Haziran ayında yeni bir elektrikli otomobilin üretiminin İspanya’da gerçekleşeceğini açıkladı. Diğer yandan ise şirket, geçtiğimiz günlerde Kanada, ABD ve Hindistan’da 3.000 çalışanı işten çıkartacağını açıklamıştı. Şirketin yetkilileri tarafından  elektrikli otomobillerin montajlarının daha kısa sürdüğünü ve şirketin buna göre yeni bir düzenleme yapacağı da belirtildi. Fakat yetkililer, şimdilik bu durumun İspanya’da  söz konusu olmadığını da açıkladı.

İspanya Sanayi Bakanlığı ve UGT sendikası ise Ford İspanya yatırımları için destek olduklarını belirtti. Buna göre iki kurum herhangi bir durumda şirkete yardım edebileceklerini belirtti. Bu konu hakkında ise Ford’un nasıl bir tavır alacağı henüz bilinmiyor.

 

Satılık Tüm Ford İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here