Ford Focus RS Mountune edition, Focus RS’in mountune tarafından modifiye edilmiş versiyonudur. Peki standart Focus RS’ten farkları neler? Hadi inceleyelim…

mavi ford focus Mountune

Ford Focus RS Mountune Teknik özellikleri

Alınan ekstra güce ek olarak, tork 470Nm’den 510Nm’ye çıktı. Bu da bir Porsche 911 Carrera S’in sahip olduğu torktan daha fazlasına sahip olduğu anlamına gelir. Ayrıca Focus RS’in 0-100 km / s hızlanma süresi de kısaldı. Standart bir özellik olan Launch kontrolün yardımıyla 0-100kmh 4,5 saniyeye düştü. Böylelikle çok hızlı bir arabaya dönüştü.

3.000 dev / dak’dan daha fazla gaza basınca ve motor şiddetli bir şekilde gürülder. Bu sayede sürücüsünü tahrik eder.

Mountune iç tasarım

Performans yükseltmeleri o kadar iyi geliştirildi ki, devir aralığındaki performans kazancını fark etmek çok kolaydır. Ayrıca Mountune RS’in çılgınca hızlı olduğunu inkar etmek mümkün değil.

Engebeli yollarda, sert hızlanma altında tork hissedilir hale gelmekte. Devir yükseldikçe, derin homurtu bir uğultuya dönüşür. Ve Mountune tarafından geliştirilen boru hattı, girişi besleyen turbodan çıkan havayı daha serbest bırakır.

Motoru 6,500 dev / dak’nın ötesine geçirmenin pek bir anlamı yok. Bunun yerine, vitesi yukarı kaydırın. Ve altı ileri manuel şanzımandan en iyi şekilde yararlanın.

Drift modu bile mevcut

Mountune

Focus, torkunun yüzde 70’ine kadarını arka aksa gönderebiliyor. Ardından tüm bunları RS’nin Drift modu seçildiğinde tek bir tekerleğe dağıtabilen bir arka diferansiyel ile gönderiyor.

Normal, Sport ve Track sürüş modları vardır.  Böylece daha sıkı süspansiyon modunu seçerek şasiyi bir adım daha yukarı çıkarabilirsiniz. Ancak en sert modda bile bir Honda Civic Type R’den daha sert değildir.

Bazı dezavantajları da var. ancak bunlar Mountune ekstralarıyla alakasızdır. Brembo frenler, düşük hızlarda biraz fazla hassastır. Mountune, direksiyonu doğru ve sunulan yüksek kavrama seviyesinden en iyi şekilde yararlanacak şekilde düzenlediler.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here