Otomobil endüstrisi ve kullanıcı talepleri, elektrikli otomobillerin popüler olmasına yardım etmektedir. Elektrikli otomobillerin popüler olmalarının nedenleri; içten yanmalı motorlara göre daha çevreci ve pratik olmalarından kaynaklanmaktadır. Bugünkü yazımda içten yanmalı motorların sonunun gelmesine ve elektrikli otomobillerin popülerliğinin artmasına yardımcı olan etkenleri sıralayacağım.

Ülkelerin içten yanmalı motorları yasaklaması Elektrikli Otomobillerin Popüler Olmalarının Nedenleri

Norveç’ten Mısır’a ve Çin’den Kaliforniya’ya dünyanın her yerindeki hükümetler, içten yanmalı otomobillere sınırlama getirmektedir. Ayrıca bazı ülkeler içten yanmalı otomobil satışlarını yasaklar getirmektedir. Örnek olarak Norveç’te 2025 yılından sonra içten yanmalı motorlu araçlar satılmayacaktır. Diğer ülkelerde 2030, 2035, 2040 veya 2050’den itibaren içten yanmalı araç motorlarının satışını yasaklamayı planlamaktadır.

Hükümet yardımlarıElektrikli Otomobillerin Popüler Olmalarının Nedenleri

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, elektrikli araç alımını desteklemektedir. Otomobil sahibi olmak isteyen yurttaşlarına çeşitli vergi indirimleri ve desteklemeler sayesinde teşvik etmeye devam etmektedir. Örnek olarak maddi desteğin yanında elektrikli otomobillere özel şeritler ve park yerleri gibi fırsatlarda yaratmaktadır.

İklim değişiklikleriElektrikli Otomobillerin Popüler Olmalarının Nedenleri

doğru İklim ve temiz hava insanlığın en önemli yaşam ihtiyaçlarından biridir. Bu koşullar bozuldukça insanların yaşam standartları da olumsuz derecede etkilenmeye devam etmektedir. Ayrıca iklim değişiklikleri, insanlığın sonunu getirmektedir.

Otomobil şirketleri tarafından yapılan yatırımlar

“Elektrikli Otomobillerin Popüler Olmalarının Nedenleri” listemizin sonuncusu otomobil şirketlerinin elektrikli araçlar üzerindeki çalışmalarıdır. Dünyanın dört bir yanından otomobil şirketlerinin yaptığı yatırımlar gerçekten şaşırtıcı ve yüz milyarlarca dolara ulaşmaktadır. Yatırımların yarısı fabrikaların teçhizatını yenilemeye veya yeni fabrikaların inşasına giderken yarısı da geleceğin elektrikli araçlarının Ar-Ge’sine gitmektedir.

İkinci El Elektrikli Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here