Daimler, Çin’de 2.6 Milyon Aracı Geri Çağıracak

Alman lüks otomobil üreticisi bir yazılım sorunu nedeniyle Daimler, Çin’de 2.6 milyon aracı geri çağıracağını açıkladı. Geri çağırılacak olan araçlar Mercedes-Benz markasına ait olan araçlardır fakat araçların modeli söylenmemiştir. Çin Pazar Yönetmeliği Devlet İdaresi tarafından yapılan açıklamada, yazılım hatasının bir kaza durumunda aracın doğru konumunu bildiremeyeceği söylendi. Ayrıca Daimler, geri çağırma hakkında daha fazla yorum yapmaktan kaçındı. Geçen ay Mercedes-Benz ABD, benzer bir nedenle 2016’dan beri satılan 1.29 milyon aracı geri çağırdığını açıkladı.

Daimler’in üst üste yaptığı hatalar nasıl sonuçlanacak?Daimler, Çinde 2.6 Milyon Aracı Geri

Daimler, Amerika Birleşik Devletleri’nde dizel otomobillere yüklediği yazılım sayesinde araçlarını düşük emisyon değerlerinde göstermekteydi. Gizli yazılımın ortaya çıkmasından sonra aldığı emisyon cezasının ardından, Almanya’nın en iyi, Dünya’nın ikinci otomobil üreticisi olan şirketin araçlarındaki hatalar, otomobil severleri huzursuz etmektedir. Yazılım sorununun hangi ülkelere ihraç edilen araçlarda bilinmemesi ve Çin’de 2.6 milyon aracın geri çağırılması, Amerika’da 1.29 milyon aracın geri çağırılması otomobil dünyasında Daimler’in duruşunu etkilemektedir. Özellikle Mercedes-Benz gibi premium ve güvenilir olduğuna inanılan otomobil markasının araçlarında yaşanan sorunlar, Mercedes-Benz markasına zarar vermektedir.

Alman otomobil üreticisi Daimler’in detaylı açıklama vermemesi ve araçların 2016 yılından beri satışta olması, Mercedes-Benz sürücülerini rahatsız etmektedir. Daimler, Çin’deki 2.6 milyon aracı geri çağıracağı modellerin düzeltmelerinin ücretsiz bir şekilde yapacaktır. Gelecek günler de Alman otomobil üreticisi Daimler’in yazılım sıkıntılarını nasıl çözeceğini merakla bekliyoruz.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here