Yeni Mercedes Benz C Serisi Gizli Değişimler

0
1634
mercedes benz c serisi

Mercedes C Serisi, nam-ı diğer BMW 3 ve Audi A4’ün ezeli rakibi, 5. nesliyle dönüyor. Yani Alman liginin zirvesi yeniden göz alıcı. Mercedes’in en çok satanı C Serisi dış tasarım yeni “S Classe” ve makyajlı E Serisi’nin devamı gibi hissettiriyor ama boyut, iç mekân ve teknolojide çok önemli değişimler var. Yeni Mercedes Benz C Serisi gözle görülmeyen gizli değişimler…

Arabam.com ile Trink Sat

Mercedes Benz C Serisi İçin Önemli Adımlar Atılmış

2021 yazında asfaltla buluşması beklenen yeni Mercedes C Serisi olağan rakiplerine sahayı dar etmek için ne gerekiyorsa yapmış. S Serisi’nden, tasarım, teknoloji, alabileceği ne varsa toplayıp kuşanmış… Hatta, far ve stopların toplam içindeki oranına bakınca, yeni Mercedes dilinin belki de en başarılı tezahürü diyebilir miyiz yeni C Serisi için?

4.75 m’ye çıkan uzunluk, 1 cm artan genişlik ve 1 cm azalan yükseklikle biraz daha “slimline” bir profile kavuşmuş yeni Mercedes C Serisi. Daha az dalga, kat yeri ve pürüzsüz cildiyle, kararında bir “sportif dokunuş” yapmış tasarımcılar.

Eski ve Yeni Kabin Tasarımı Çok Farklı

Kabin tasarımı bir önceki C Serisi’yle bağlantıyı neredeyse tamamen koparmış ve “S Classe”nin tarzını “nispeten” sıradan ölümlülerin dünyasına getirmiş. Tam bir teknoloji üssüne dönüşen kabinde ilk göz çalan 11.9 inçlik dikey bilgi-eğlence ekranı hafiften sürücüye doğru dönük.

Teknolojik çılgınlıklara bir örnek verip devam edelim. Orta konsoldaki parmak izi tanıma sistemiyle koltuğa kimin oturduğunu anlayıp onun koltuk, direksiyon, sürüş ve hatta hayat tercihlerine göre kendi ayarını kendi yapıyormuş yeni Mercedes C Serisi. Güzergâh tercihleriniz, nasıl sürmekten hoşlanırsınız, ne dinlersiniz… Artık Mercedes sizinle sohbet eden bir araç yapmış. Aynı Kara Şimşek filmindeki gibi.

En Küçük Motor Hacmi 1.5 Litre

Tüm motorlar 4 silindirli ve dizel dahil hepsi 48 Volt destekli. En küçük motorlar 1.5 litre hacimli ve hepsi Mercedes üretimi. Türkiye’ye öncelikle 200 hp’lik C 220d dizel ve 204 hp’lik benzinli C 200 gelir diyebiliriz. Hepsi de G-tronic.

Satılık Mercedes C Serisi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here