Otomobil üreticisi Mini pille çalışan araçlara geçişini yoğunlaştırırken, 2030’dan itibaren tamamen elektrikli olmayı hedeflemektedir. İkonik İngiliz markası, 2025 yılında son yanmalı motor varyantını piyasaya sürecek ve tüm Mini satışlarının yaklaşık yarısının 2027 yılına kadar elektrikli olacağını iddia etmektedir. Sonuç olarak Mini 2030’da tamamen elektrikli olacak ve benzinli ve dizel araçların üretimini noktalayacaktır.

Mini 2030da tamamen elektrikli Son zamanlarda Mini, Jaguar ve Volvo gibi markalar planlarını tam elektrikli model üretip, satmaya doğru çevirmektedirler. Bunun en önemli sebebi; emisyon kısıtlamalarının oldukça sıkılaştırılması, otomobil ve motosiklet üreticilerinin emisyon kısıtlamalarına yeteri kadar uyum sağlayamamasından kaynaklanmaktadır. Bir diğer önemli  etken; Avrupa ve Amerika’da yaşayan insanlarda Covid-19 süreci ile birlikte çevreyi koruma düşüncesinin artışa geçmesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle bazı devletlerin yaptıkları teşvikler sayesinde insanlar içten yanmalı motora sahip araçlar yerine elektrikli araçlara sahip olmak istemektedir.

Mini 2030da tamamen elektrikli Mini markası, elektrikli araç üretimini geliştirmek ve hızlandırmak için Çin’de bir fabrika açmayı düşünmektedir. Ayrıca İngiltere’nin Oxford bölgesinde bulunan fabrika hakkında bir bilgi verilmemiştir. Otomobil üreticileri, gelecek yıllarda elektrikli otomobilin zirvesindeki yerini koruyan ve rakiplerinden açık ara daha iyi olan Tesla’ya yetişmek istemektedirler. Şahsi olarak birçok otomobil markasının, elektrikli araç üretiminde geç kaldığını ve otomobil dünyasındaki hedefi sadece elektrikli araç üretmek olan Tesla gibi başarılı bir şirketi geçebileceklerini düşünmemekteyim. Fakat İngilizlerin en çok sevdiği otomobillerden biri olan Mini, tam elektrikli versiyonlarını çoğalttıkça satışlarını da arttıracağına inanıyorum. 2025 yılına kadar birçok modelin elektrikli versiyonunu satışa çıkaracağını iddia eden Mini 2030’da tamamen elektrikli olacak.

İkinci El Mini İlanları

Elektrikli Mini İlanları

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here