Dacia Satışlarda Rekor Kırdı

0
1572
Dacia Satışlarda Rekor Kırdı

Dacia, 2022’de şimdiye kadarki en yüksek Avrupa pazar payını kaydetti. Geçtiğimiz yıl Dacia satışlarda rekor kırdı.

Değer odaklı üreticinin Avrupa’da şimdiye kadarki en yüksek satış payını kaydetti. Böylece Dacia, 2022’de servetinin büyük ölçüde arttığını gördü.

Düşen Pazara Rağmen Artış Kaydetti

Renault’nun sahibi olduğu marka, 2022’de 573.800 yeni otomobil sattı. Fakat genel olarak düşen pazara rağmen satışları 2021’de yüzde 6,8 arttı. Bu durum markaya Avrupa yeni otomobil pazarında yüzde 7,6’lık bir pay kattı. Yani bugüne kadarki en yüksek rakamı ve 2021’deki yüzde 6,2’lik payında büyük bir gelişme sağladı. Geçtiğimiz yıl Dacia satışlarda rekor kırdı.

En Çok Satan Araçları

Sandero, 2022’de 229.500 araç satışıyla Dacia’nın en popüler otomobili olmaya devam etti. Bununla birlikte 2017’den beri sahip olduğu Avrupa perakende pazarında en çok satan otomobil unvanını korudu.

Dacia’nın Duster crossover’ı da çok geride değildi. 197.100 adet satılarak perakende pazarında Avrupa’nın en popüler SUV’u oldu. Bunun arkasında, 56.800 satışla Dacia’nın yeni Jogger MPV’si takip etti. Elektrikli Spring 48.900 adet sattı. Elektrikli Spring hakkında tüm detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Dacia Satışlarda Rekor Kırdı

Ayrıca satılan her üç Dacia’dan biri, benzinin yanı sıra LPG gazıyla da çalışabilmelerini sağlayan Bi-Fuel seçeneğiyle sunuluyor.

Dacia Elektrikli Araçlarını Arttıracak

Dacia’nın pazarlama ve satış başkan yardımcısı Xavier Martinet ise açıklamalarında “Dacia’nın Avrupa satış hacmi ve pazar payı rakamları, 2022’de yükseldi ve temel unsurları yeniden tanımlamaya ve ürünlerimizi müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlamaya dayalı stratejimizin uygunluğunu doğruladı.” dedi.

Ayrıca Martinet “2023’te, Dacia’nın müşterilerimize basitlik ve paranın karşılığını en iyi şekilde sunma konumuna sadık kalırken, elektrikli araç yelpazemizi genişleterek bu ivmeyi artıracağız.” diye ekledi.

İkinci El Dacia Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here