Citroën’in eğlenceli ve işlevsel aracı My Ami Buggy, Ağustos ayında Türkiye yollarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Sınırlı sayıdaki örneğiyle ülkemize gelecek olan bu araç, keyifli bir yol arkadaşı olmak için pek çok özelliğe sahip. Kapıları olmayan gövdesi ve çok sayıda özel aksesuarıyla daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çekiyor. Bunun yanı sıra özel grafikleriyle de iddialı ve çekici bir görünüm sunuyor. Çevre dostu yapısıyla herkes için mobilite sunmayı hedefleyen My Ami Buggy’ye dair ayrıntılar haberimizde.

Tamamen Elektrikli Citroën Ami’nin Yeni Versiyonu

Mobilite dünyasının her alanında çalışmalar gerçekleştiren Citroën, bu doğrultuda herkesin erişimine uygun ulaşımı sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’ye gelişini müjdelediği My Ami Buggy, sıfır emisyon değerine sahip tamamen elektrikli Citroën Ami’nin yeni bir versiyonu. Citroën’in %100 elektrikli mobilite çözümü olarak dikkat çeken Ami, 2020’nin sonunda gerçekleştirilen lansmanından bu yana, satıldığı tüm pazarlarda toplam 30.000’in üzerinde örneğiyle yollara çıktı. Türkiye’de ise yaklaşık 1 senelik süreç sonunda 1.000 adetten fazla Citroën Ami satışı gerçekleştirildi. Bu başarıdan yola çıkan Citroën, Ağustos ayıyla birlikte satışa sunacağı My Ami Buggy ile de kullanıcıların ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Havadar Seyahat Arkadaşı

Özgün bir tasarıma sahip olan Citroën My Ami Buggy, elektrikli ve kullanımı kolay bir araç arayanlara hitap ediyor. Sahip olduğunuz değerli zamanı, keyifli bir sürüş deneyimiyle birleştiren bu araç, sürücülerin maceracı yanına cevap veriyor. Aracın sade konsepti, işlevselliğiyle bir araya gelerek günlük kullanımlara mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor.

Yaz aylarında satışa sunulan ve kapısız olarak tasarlanan bu aracın sahil kenarı veya doğa için geliştirildiğini söylememize gerek yok elbette. Hayatınızı kolaylaştırmak için geliştirilen bu pratik eğlence aracı panoramik tavanı ile oldukça aydınlık ve ferah bir iç mekana sahip. Kapıların olmaması ise iç mekanın havadar yapısını destekliyor. Diğer yandan elektrikli güç aktarım sistemi, içten yanmalı motorlarla kıyaslandığında emisyonsuz sürüş ile çevreci bir duruş ortaya koyuyor.

CITROËN MY AMI BUGGY-2

Doğayla Uyumlu Tasarım

My Ami Buggy, yeni haki yeşil rengi ile adeta doğanın ruhuna uyum sağlıyor. Modelin 14 inçlik delikli-altın renkli jantları ve özel siyah dekoratif kapaklarını kapsayan tekerlekleri de ilk fark edilen tasarım özelliklerinden. Pop ve Vibe versiyonlarında ön ve arka tampon takviyeleri, yeni ön panel ve kaplamalar, yanlardaki çamurluklar, külbütör panelleri ve arka tavan spoyleri gibi donanımlar Citroën My Ami Buggy’yi daha özel kılıyor. Tasarımın tamamlayıcısı olan siyah koruyucu aksesuarlar da güven ve sağlamlık hissini güçlendiriyor.

My Ami Buggy’de kapıların yerini, tasarımla uyumlu menteşeli metal borular alıyor. Açılır tavanda ise Mehari veya 2CV’ye atıfta bulunan yumuşak gri kumaş tavan karşımıza çıkıyor. Panoramik tavanın yerini alan bu kumaş bölüm; koruyucu, su geçirmez ve UV ışınlarına karşı dayanıklı. Açılır kumaş tavan, çıtçıtlarla tavan açıklığına sabitlenebiliyor. İstendiği takdirde de tamamen sökülüp koltukların arkasına yerleştirilebiliyor.

Tek Şarjla 75 Kilometre

45 km/saat’e kadar hızlanabilen % 100 elektrikli Citroën My Ami Buggy, yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunuyor. Debriyajsız sistem, aracın yumuşak ve akıcı bir şekilde kullanılabilmesine yardımcı oluyor. Bu tür küçük bir elektrikli araçta menzil konusu da merak ediliyor. My Ami Buggy tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor. Bu da, doğa içindeki sürüşler için oldukça tatmin edici.

Modelde kullanılan 5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya, araç zeminine gizlenmiş durumda olduğu için estetik açıdan bir sorun oluşturmuyor. Yolcu tarafında kapı eşinde konumlandırılan kablo ile de araç kolayca şarj edilebiliyor. Şarj işlemi için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu standart bir prize (220 V) takmak yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde %100 şarj olabilen Citroen My Ami Buggy ile özel şarj istasyonuna ihtiyacınız kalmıyor.

Citroën’in bir diğer özel serisi olan C3 ELLE ile tanışmak için tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here