Araştırmalara göre , hava koşullarına bağlı araç kazalarının % 24’ü karlı, çamurlu veya buzlu yollarda meydana geliyor. Ve yıllık olarak karlı veya buzlu yollarda meydana gelen kazalarda her yıl 1.300’den fazla kişi öldü ve 116.800’den fazla kişi yaralandı. Kar üzerinde araç kullanmak tehlikelidir ve eğer yapabiliyorsanız bundan kaçınmalısınız.

Kar lastiği alın

Ülkenin yoğun kar yağdığı bir yerindeyseniz , kar lastiklerine yatırım yapmayı düşünmelisiniz. Kar lastiği, benzersiz kauçuk bileşenler ve sırt tasarımları, kış koşullarında yol tutuşunu korumalarına yardımcı olur. Bu nedenle, sık sık kar ve buzla çarpılan bir bölgede yaşıyorsanız, kar lastikleri sizler için şart demektir.

Buzlu yollarda sakin olun ve dikkatli sürün

Buzlu yollar bir yarış pisti gibi değerlendirilmemeli. Kaygan köşelere kayma ve kayma gibi hareketler eğlenceli gelse de, karlı veya buzlu yollarda sürerken daha düşük çekişe göre hızınızı ayarlamanızı öneririz. Ama hızlanmanız gerekiyorsa, çekişi yeniden kazanmak için gaza yavaşça basın. Bununla birlikte, gaza çok fazla basarsanız, lastiklerinizin patinaj yapma riskini artırırsınız.

Acil bir duruma hazırlıklı olun

Bu kış yola çıkmadan önce, hazır olanın sadece arabanız değil, sizin de hazırlandığından emin olmak önemlidir. Arabanızı yün battaniyeler, su ve ilk yardım çantası gibi şeylerle doldurmanızı öneririz. Ayrıca yol işaret fişekleri, ön cam buz çözücü, el feneri ve katlanır bir kürek gibi şeyleri yanınızda bulundurmalısınız . Ekstra bir telefon şarj cihazı da her zaman iyi bir fikirdir.

Güvenliği ilk sıraya koymak, kış sürüşü için çok önemlidir

Kışın araç kullanmak riskli olabilir. Özellikle buz üzerinde veya kar fırtınasının ortasında araç kullanıyorsanız. Bu nedenle, direksiyona her geçtiğinizde acil bir duruma hazırlıklı olduğunuzdan emin olmanız çok önemlidir. Arabanızın benzin deposunu her zaman yarı dolu tutmak, bir acil durum kiti bulundurmak ve kar lastiklerine yatırım yapmak gibi şeyler yapmak son derece yardımcı olabilir. Unutmayın; Buz üzerinde sürüyorsanız, hızı artırmaktansa yavaşlamak daha iyidir.

Kış sezonu için en iyi çözüm nedir?

Kışın rutin olarak kar yağan bir bölgede yaşıyorsanız, kar yere çarpmaya başladığında yaz lastiklerinizi kış lastiği ile değiştirmenizi ve ilkbahar geldiğinde eski lastiklerinizi değiştirmenizi öneririz. Bununla birlikte, aracınızın lastiklerini yılda iki kez değiştirme düşüncesine kapılırsanız, değiştirmeyi çok daha kolay hale getirmek için biri yaz lastikleri için biri kış lastikleri için olmak üzere iki çift jant bulun.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here