Bugatti Type 251 Evo Concept Tasarımı Duyuruldu!

2
1425

Üstsüz, ön camsız bir Bugatti Type 251 speedster’ı takdir etmek için tasarımcı olmanıza gerek yok. Bu yeni araç her kesime itibar ediyor tabi ücretini ödeyebilirseniz. Bugatti isminin otomotiv dünyasına ilk kez girmesinden bu yana 100 yılı aşkın bir süre boyunca dağılmış birçok model var. Hatta şirket 1995’te tasfiye edildiğinde üretimde olan EB 110 bile hala markalardan biri olarak kabul ediliyor.

Bu 251 tasarımı, bu statüyü geçme niyeti olmayan kişisel bir projeden başka bir şey olmayabilir, ancak iki yazar yaklaşımları konusunda çok titiz davrandılar. Modern hiper otomobili çıplak kemiklerine indirerek başladılar ve tüm zor noktaları yerinde tuttular. Bunun anlamı, teoride, bir Chiron ve yeterli paraya sahip olan herkesin (ki muhtemelen ilk başta bir Chiron’a sahiplerse) bu ikisiyle iletişime geçebilir, 3B modeli isteyebilir, cihazı üretecek birini bulabilir.

Bugatti Type 251 EvoVW’nin son açıklamalarına bakarsak, Bugatti yakında herhangi bir zamanda bir speedster üretmeyecek. Bu nedenle Alessio Minchella’nın bu tasarımı, üzerinde çalışan konsept sanatçısı Luigi Memola tarafından 3B modelleme yoluyla Minchella ile birlikte “hayata” geçirilen bir projedir.

Type 251 Tasarımını Nereden Alıyor?

Konsept Type 251 Evo olarak adlandırılıyor ve bir Bugatti Chiron’a dayanıyor. Ancak bazı özellikleri 1955 klasik Type 251 yarış arabasından esinlenmiş. Bilmediğiniz ilginç bir gerçek, Ferrari şöhretine sahip Gioacchino Colombo tarafından tasarlandı. Araçta sürücünün arkasına enine monte edilmiş yeni 2.5L düz-8 motor mevcut. Daha önce tasarlanmış Type 251, Maurice Trintignant tarafından yönetilen 1956 Fransa Grand Prix’sine girmişti. Fakat tam bir rekabetçi değildi ve 18 turdan sonra emekli oldu.

Bugatti Type 251 Evo

Şimdi, bu sadece bir tasarım alıştırması olmasına rağmen, dingil mesafesi, koltuk konumu ve boyutu, direksiyon simidi, tekerlek boyutu, yol ve hatta arka kanat yayları ve yuvaları gibi teknik parçalar Chiron’daki ile tamamen aynı tutuldu.

Tek çerçeveli bir ızgaraya sahip olmamasına ve markanın “C” sınıfı tasarım unsurunu kaçırmasına rağmen bir Bugatti olarak tanıtılıyor. Type 251 Evo Chiron’dan daha hafif olacak. Yani sürmesi daha eğlenceli ve kayan bir otomobil. Profilde tamda böyle bir araç tasarlamak gibi hedef vardı.

Bugatti Type 251 Evo

Type 251 Evo hem şehir içi ulaşım için caddeye uygun bir otomobil hem de bir yarış pistinin tozunu artırabilecek kadar yarışçı bir otomobil. Yeni speedster bir çift ve bir tek koltuklu iki versiyon olarak sunuldu ve her konfigürasyonda oldukça iyi göründüğünü düşünüyoruz.

Not : Bunlar, Alessio Minchella ve Luigi Memola tarafından yapılmış bağımsız resimlerdir ve hiçbir şekilde Bugatti ile ilgili veya desteklenmemektedir.

İkinci el otomobil ilanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here