REE Automotive ‘den Yeni Nesil Araçlar

Elektrikli araçların geleceği söz konusu olduğunda, otomobil üreticileri piller ve aktarma organları hakkında endişelenirken, bazı firmalar bunların üzerine neler inşa edilebileceği konusunda çalışmaya başladı. İsrailli girişim REE Automotive de konuya bu şekilde yaklaşıyor. Araba ve kamyonet tasarımcılarının üstüne kendi fikirlerini eklemeleri için 7 tona kadar taşıma kapasitesine sahip bir dizi ağır hizmet tipi kaykay tarzı şasinin prototipini yaptı.

Drive-By-Wire Teknolojisi

General Motors, onlarca yıldır bir elektrikli kaykay platformu fikriyle oynarken, REE konsepti alıyor ve gerçekten onunla çalışıyor. Yeni prototiplerde, REEcorners adı verilen bağımsız motorlar tarafından sürülen dört tekerlek var. Köşe üniteleri, her bir işlevin tamamen elektronik olarak kontrol edilebilmesi için yerleşik elektronik sistemlere sahip. Bu sadece drive-by-wire (kablolu sürüş) değil, kablolar ile yönlendirme, kablolar ile fren gibi özellikleri sağlıyor. Böylece her şey kablolar ile kontrol ediliyor denilebilir. Bu platform üzerine  isterseniz bir direksiyon simidi ve pedallar koyabilirsiniz. Ancak sistem otonom bir sürüş sistemi veya bir uzaktan kumandadan talimat almak derecesinde bir sürüş sunmaya hazırdır. Şasi söz konusu olduğunda is hiçbir fark yok.

Drive-by-wire yeni bir teknoloji değil, yarış arabaları ve yüksek kaliteli araçlarda görülen bir sistem. Ancak sistemi sadece üzerine inşa edilecek bir temel olarak tamamen izole etmek, ses getiren bir tasarımı ortaya çıkarıyor.

ree automotive

Sınırsız Özellik Seçenekleri

Bu özellikler, aynı zamanda bu araçların yapay zeka veya önceden programlanmış sürüş için mükemmel bir şekilde ayarlandığı anlamına gelir. Çünkü her şey zaten bir bilgisayar aracılığıyla yapılır. Sürüş hissiyatı farklı olacaktır, çünkü direksiyon simidinden veya frenden gelen herhangi bir kuvvet geribildirimi, büyük bir oranda sahte hissettirecektir. Yukarıdaki kabin, arabayı hareket ettiren her şeyden hemen hemen yalıtılmış olur.

REE Automotive’in bu sisteminde, köşe üniteleri çok geniş seçeneklerle ayarlanabilir. Aktif süspansiyon, 4 tekerlekten çekiş, yerden yükseklik, güç, tork, hız gibi unsurlar dönüştürülebilir olacaktır. REE, KYB, Musashi, NSK, American Axle, Mitsubishi ve bu modüller için özel olarak bileşenler geliştirmek üzere kurulmuş bileşen tedarikçileri ile bir ilişki ağı sayesinde, bu sistemler hemen hemen her şeye dönüştürebilir.

REE Otomotiv Şasi

 

 

3 YORUMLAR

  1. bu hale evrilirse araç konseptleri de çok değişime açık oluyor.büyük bir alan söz konusu ve üzerine konacak kupa tasarımı çok merak uyandırıyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here