Bugatti Chiron Prototip 4-005, 8 Yıl Sonra Emekli Oluyor. Her Bugatti Chiron‘un anlatacak bir hikayesi mutlaka vardır. Ama belki de hiçbiri 4-005 prototipinin uzun ve zorlu ömrüne denk olamaz. Bu Bugatti prototipi 8 yıllık süreçte yollarda kendini gösterdi ve artık sona geldi.

Bugatti Chiron Prototip 4-005

Molsheim şirketi tarafından geliştirilen sekiz erken test cihazından biri, 2013 yılında yapıldı. Şirket o zamandan beri Chiron’un tüm yazılımları geliştirildi ve test edildi. Bu, mühendislerin her bir modifikasyonun durumunu ve kalitesini izlediği özel testlerden geçen 30 araç kontrol ünitesini içeriyordu.

Toplamda 13 mühendis, bilgisayar bilimcisi ve fizikçi ‘Four Five’ ile çalıştı. Bu ‘dört’ prototipi ve ‘beş’ Chiron’un beşinci prototipini temsil ediyor. Her geliştirici, yeni navigasyon sistemi ve konferans görüşmesi sistemlerini bulundurur. Ayrıca şirket HMI arayüzü ve diğerlerini de içeren belirli bir bileşenle ilgilendi. Ancak hepsi bir bütün olarak sisteme aşinaydı.

Bugatti Chiron Prototip 4-005

Yaklaşık yirmi yıldır Bugatti otomobilleri geliştiren Rudiger Warda, “prototip 4-005 durumunda, tüm testleri yaptık. Ayrıca haftalarca yoldaydık ve bu sizi bir araya getiriyor. Bu prototip çalışmamızı şekillendirdi ve prototip ile Chiron’u şekillendirdik.” dedi. Warda ayrıca, “Tamamen sürüş yapan bir makine ile rahat, sezgisel kullanımın bir kombinasyonunu geliştirmek zordu. Bugatti ile sürüş, deneyimin bir parçasıdır ve menü navigasyonu yalnızca bunu desteklemelidir. ” açıklamalarını ekledi.

Chiron 2016’da piyasaya sürülmeden önce, ‘Four Five’ meraklı gözlerden saklamak için bir tente ile kaplanmıştı. Test aşaması Güney Afrika’daki ısı testlerini ve İskandinavya’daki kar sürüklenmelerini içeriyor. Ek olarak Nardo’nun hızlı turlarını da içeriyor, ekip onunla dünyayı dolaştı. Bu aynı zamanda ABD’de sürülen ilk Chiron’du ve bu yeterli değilse, Eurofighter Typhoon’un art yakıcısına da maruz kaldı.

Bugatti’deki telemetri ve bağlantının arkasındaki adam olan Norbert Uffmann, “Çok büyük bir başarı olmasına rağmen, bir seferde on saate kadar araba sürüşü yaptık. Bu uzun yola rağmen akşamları zinde bir şekilde arabadan indik.” dedi.

Bugatti Chiron Prototip 4-005

Şimdi, sekiz yıl ve gün ışığını ilk gördükten sonra 74.000 km’den (~ 46.000 mil) fazla olan prototip 4-005, emekliliğinin tadını çıkarmaya hazırlanıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here