İtalyan otomobil üreticisi Bertone, tüm şıklığıyla yeni Bertone GB110 otomobilini tanıttı. Yalnızca 33 adet üretilecek olan ihtişamlı otomobil, İtalyan markanın 110. yıl dönümüne yakışır şekilde yeni sahipleri Mauro ve Jean-Franck Ricci liderliğinde tanıtıldı. Yeni Bertone GB110 hakkında bildiğimiz her şeyi sizler için derledik.

Motor ve Performans

Aracın henüz motoru hakkında bilgi paylaşılmasa da, 811 tork ile 1100 beygir güç ürettiğini ve Euro 6 emisyon standartlarına uygun olduğunu biliyoruz. Otomobilin 0-100’e hızlanmasının 2,79 saniye, 0-200’e hızlanması ise 6,79 saniye ve 0-300’e hızlanması 14 saniye olarak dikkat çekiyor. Ayrıca azami hız ise önceki nesil aksine daha düşük olarak 380 km/sa olarak paylaşıldı. Yakıt olarak ise plastik atıklardan elde edilen bir yakıt türüyle çalışacak. Otomobilin şanzıman tarafı yedi vitesli olsa da, henüz manuel mi veya otomatik mi olduğu paylaşılmadı.

Dış ve İç Mekan

Tasarımda markanın 50’li ve 70’li yıllarda üretilen lüks benzer olduğunu görüyoruz. Üçgen yan havalandırmalar 70’lerdeki Lancia otomobilleri hatırlatırken, alçak ön yüzü Lamborghini Countach’ı hatırlatıyor. Köşeli LED farların yerini artık çoklu hava girişi benzeri tampon almış. Ayrıca otomobilin sportif yanını daha çok vurgulamak adına agresif bir gövde ve arka spoyler eklenmiş. İç mekanda ise çok fazla ayrıntı paylaşılmadı. Fakat resimlerden anlayacağımız kadarıyla sürücü merkezli bir kokpite sahip.

Bertone’nin Yeni Odağı Maksimum Keyif, hızlanma ve Düşük Ağırlık 

Bertone’nin2014 yılında iflas etmesinin ardından 2016’da Mauro ve Jean-Franck kardeşler satın almıştı. Jean-Franck, maksimum keyif, hızlanma ve düşük ağırlığın Bertone GB110’i üretirken odak noktaları olduğunu belirtti. Aynı zamanda ergonomi ve konfor düşünülerek günlük kullanıma uygun olarak üretildiğini ekledi. Ayrıca ilerleyen zamanlarda otonom sürüşten elektrifikasyon sürecine kadar gelişmeler yaşanacak.

Sizde lüks otomobil markalarına ilgiy duyuyor ve İtalyan otomobil üreticisi Bertone tarafından üretilmiş en iyi otomobilleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here