Aspark Owl Dünyanın En Hızlı Elektrikli Arabası

0
2011

Aspark Owl Dünyanın En Hızlı Elektrikli Arabası

Otomotiv teknolojilerinin gelişimiyle birlikte hiper arabaların sayısı da iyiden iyi artmış durumda. Teknolojinin ana vatanı olarak kabul edebileceğimiz Japonya da bu konudaki sessizliğini bozdu ve dünyanın en hızlı tam elektrikli otomobilini üretti. Karşınızda Aspark Owl.

aspark owl dünyanın en hızlı otomobili

Aspark Owl Kaç Tane Üretilecek ve Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Japon kimliği taşıyan ilk hiper otomobil olan Aspark Owl 2021 yılına bomba gibi düşmeye hazırlanıyor. Japon mühendislik firması Aspark’ın yıllardır üzerinde çalıştığı Owl 2021 yılında satışa çıkacak. Japon şirket tarafından “Son teknolojinin, harika tasarımın ve işlevselliğin büyük bir tutkuyla harmanlanması” olarak tanımlanan Aspark Owl; Manifattura Automobili Torino (MAT) tarafından İtalya’da üretilecek. Yalnızca 50 (20 adet Avrupa, 20 Adet Asya ve Orta Doğu, 10 Adet Kuzey Amerika) şanslı kişinin sahip olabileceği bu otomobil 1985 beygirin gücünü bir kaputun altında barındıracak. Kendisini ilk olarak 2017 Frankfurt Showroom’unda gösteren dünyanın en hızlı elektrikli otomobili 3,56 milyon dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.

Aspark Owl tasarım olarak McLaren F1’i temel alsa da birçok karakteristik özelliğiyle ondan farklılaşmayı başarmış durumda. Karbon fiber monokok yapısı aracın oldukça hafif olmasını sağlamış. Bu hafifliğe bir de oldukça güçlü 4 elektrikli motor ve kusursuz bir tork yönlendirme sistemi eklenince ortaya 0 km hızdan 100’ km hıza yalnızca 1,69 saniyede çıkan bir canavar çıkmış. Kendine özel bir batarya sistemine de sahip olan Aspark Owl’un iç mekânı da tahmin edebileceğiniz gibi tamamen birinci sınıf malzeme ve işçilik kalitesiyle donatılmış.

Heyecan Verici!

Masanori Yoshida Aspark CEO2000 Nm tork değerlerine sahip olacak bir elektrikli otomobilin hızlı ivmelenmesi elbette ki büyük bir sürpriz olmadı ancak bir elektrikli otomobilin 400 km/s gibi bir maksimum hız değerlerine sahip olması şüphesiz tüm sektörün dikkatini çekecektir. Ayrıca Aspark CEO’su Masanori Yoshida “Heyecan verici!” olarak tanımladığı hiper otomobil üretimine devam edeceklerinin sinyallerini verdi.

“Heyecan verici şeyler hakkında düşünen daha fazla insan olsaydı, dünya daha heyecan verici bir yer olurdu. Bu nedenle Owl gibi birçok heyecan verici proje üretmeye devam edeceğiz.”

-Masanori Yoshida

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here