AKO Grubu’ndan ithal jantlar

0
1474

AKO’nun distrübütörlüğünü yaptığı alüminyum alaşımlı ithal jant markaları arasında Powcan, Shlk, Megatim, Megatork gibi dünyaca ünlü markalar yer alıyor.

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu’nun (AKO) jant sektöründeki markası AKO Jant, Türkiye’deki tüketicileri, Powcan, Shlk, Megatim, Megatork gibi markaların da aralarında yer aldığı ithal jantlarla buluşturuyor. AKO Jant, Türkiye’de kaliteli üretim yapan CMS, DJ, Kormetal, Carre firmaların jantlarının yanı sıra, ithal jant gurubunda Powcan, Shlk, Megatim, Megatork markalarının binek ve hafif ticari araç jantlarının toptan satışı da gerçekleştiriliyor. Yetkililer şu açıklamaları yaptılar: ‘AKO Jant’ın distribütörlüğünü yaptığı markalar, tüketicilere, sektörden gelen istek ve öneriler doğrultusunda geliştirilen yeni dizaynlarla sürekli genişleyen bir ürün yelpazesi sunuyor. Söz konusu ürün çeşitliliği ile otomobillerde yeni modellerin, 4×4-suv ve hafif ticari araçların tüm ihtiyaçlarını karşılanıyor. İthal jantlarda gelecekte seri üretime geçecek araçlar da yakından takip edilerek araçlara uyumlu yeni model de üretim planlamasına dâhil ediliyor.’

Çelik saçlardan üretilen jantlar ağırlıklı olarak ağır vasıta ve iş makinelerinde yaygın olarak kullanılıyor. Alaşımlı jantlar ise lastik, fren balataları, diskler ve tekerlek aksamında oluşan sıcaklığı soğurma yoluyla çekiyor ve bu parçaların ekonomik ömrünü arttırıyor. Hafif ticari araçların, binek otomobillerin tercihi olan alaşımlı jantlar daha estetik bir görünüme sahip oluyorlar. Döküm yapılarak üretilen alüminyum alaşımlı jantlar birçok şekle ve desene dönüştürülebiliyor ve hafiflik en büyük avantajlardan biri oluyor. Aynı zamanda alaşımlı jantlar otobüs ve kamyonlarda kullanıldığında yakıt ekonomisi sağlıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here