Honda Civic birçok insanın gönlünde taht kurmuş zaman zaman rekor satışlar elde etmiş kaliteli bir Japon arabası. Bakımları aksatılmayan ve yıpratılmadan kullanılan bir Honda Civic binlerce km gidebiliyor. Ama Teksas’daki bu Civic normların dışına çıkarak rekor kırmayı hedeflemiş sanki.

1 yıl içerisinde 2022 Model Honda Civic 400 bin km’ye ulaşmış ve alıcısını bekliyor! 

Teksas ABD’de Weeks Motors isimli galeride satışa sunulan yeni Civic modelinin Touring versiyonu şansı zorlanabilecek kadar zorlamış ve 1 yıl olmadan 400 Bin km geçmiş. Aracın sahibi bu kadar km artışının sebebini işinden dolayı olduğunu söylüyor. Houston’a tıbbi malzeme taşımak için kullandığını aktardı. Günlük ortalama olarak nerdeyse 1000 km yol yapmış.

honda civic

 

Aracın bakımını eksiksiz yapmış;

Rapora göre bu Civic alındıktan üç gün sonra ilk bakımının 16.674 km’de (10 bin mil) yapıldığı belirtiliyor.

Her 16 bin km’de (10 bin mil) aracın yağını değiştirmiş.

Bujileri 162.044 km ve 326.437 km olmak üzere iki kez değiştirmiş.

Fren hidroliği ve soğutma sıvısını 81.334 km ve 326.437 km olmak üzere iki kez değiştirmiş.

400 Bin km’de ve 18.999$’a satışta!

Daha önce benzer bir olay yaşanmıştı. Yine çok yüksek kilometre yapan 2007 Toyota Tundra’nın benzer bir durumu vardı. Hatta bu noktada Toyota kamyonu incelemek için geri satın aldı. Honda, bu Civic’i; satın alma planının olmadığını söyledi. Ancak sözcüsü, “ikinci sahibinin onunla daha fazla mil biriktirmekten keyif alacağını umuyoruz” dedi. Bu nedenle, bu Civic için alışma dönemini çoktan geçmiş olan 17.899 $’lık talep fiyatını ödemeye razıysanız ABD’de satışta. Ayrıca belki de bu yeni bir rekor kırma şansınız olabilir.

400 bin km honda civic

Araç bakımının araç ömründe ne kadar etkili olduğunu bu örnekte bir daha görüyoruz. Periyodik Araç Bakımı Nasıl ve Kaç Kilometrede Yapmalıyız? Okumak için tıklayınız!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here