Mazda, Rusya hisselerini 1 euro karşılığında devrettiğini açıkladı. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından birçok şirket Rusya hisselerini devretmeye başladı. Teknoloji şirketleriyle başlayan akım otomobil üreticisi şirketlerle devam etti. Son haberlere göre ise Japon firma Mazda da bu kafileye dahil oldu. Buna göre Mazda, Rus otomobil şirketi Sollers ile ortak olarak kurduğu MSMR şirketinde sahip olduğu %’50’lik payı 1 euro karşılığında Sollers şirketine devretti. Bunun sonucunda ise Japon şirket, Rusya’dan tamamen çekilmiş oldu. Fakat tabi ki de bu durum kalıcı olmayabilir. Daha önceden ülkedeki faaliyetlerini devreden diğer otomobil üreticileri gibi Mazda da 3 sene içerisinde 1 euro karşılığında hisselerini geri alabilir. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Mazda, Devrettiği Rusya Hisselerinden 85 Milyon Zarar Etti

Evet başlığı yanlış okumadınız. Mazda 1 euro karşılığında gerçekleştirdiği bu devir işleminden tam 85 milyon zarar etti. Fakat daha önce Renault veya Nissan şirketleri de hisselerini bu şekilde devretmişti. Açıkçası bu durum sadece savaşın bitimine kadar hisselerin devredildiğini de kanıtlar nitelikte. Çünkü sonuçta hiçbir şirket böyle büyük bir zarar etmek istemez. Bakalım gelecekte neler olacak hep beraber göreceğiz.

Mazda Rusya fabrikası

Diğer yandan ise açıklamalara göre Mazda Mart ayından beri Rusya’ya parça göndermiyor. Buna göre fabrikaların tekrardan faaliyete geçmesi de imkansız. Mazda şirketinin, Rusya hisselerini devrettiği MSMR şirketinin de Vladivostok kentinde bir fabrikası bulunuyor. Bu fabrika ile şirket, 2012’den beri yılda 50.000 adetlik üretim kapasitesine ulaşıyor. Fakat bu çekilme sonucunda bu fabrikaların kapatılacağı düşünülse de Sollers şirketinin sözcüsü bu konuda aksini açıkladı. Buna göre şirket, 2023 yılından itibaren yeni bir ürün serisiyle birlikte fabrikadaki üretimine devam edecek.

 

Satılık Tüm Mazda Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here