2023 Subaru Solterra Özellikleri ve Detayları… Bilindiği üzere Subaru’nun çok zengin bir ralli geçmişi var. Böyle bir otomobil üreticisinin elektrikli araç pazarına girdiğini duyduğumuz zaman karışık duyguların ortaya çıkacağından eminiz. Ayrıca Subaru’nun ilk elektrikli otomobili bir crossover olduğunda sindirmek daha da zorlaşıyor. 2023 Subaru Solterra, EV dünyasına iddialı geçişi işaret ediyor. Subaru’nun sıra dışı bir tasarım dili ile ürettiği Solterra’nın Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu. Elektrikli SUV Subaru Solterra bu yılın Haziran ayında artık Türkiye’de satışta olacak.

Subaru Solterra, Toyota bZ4X’in ikizidir. Ancak daha keskin bir yüze ve çarpıcı bir arka spoylere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Subaru Solterra’nın yakışıklı görünümlü bir pakette övgüye değer çeşitlilik ve performansla vaatleri çok yüksektir. Subaru Solterra piyasaya sürüldüğü zaman Kia EV6, Hyundai IONIQ 5, Volkswagen ID.4, eşit derecede beklenen Nissan Ariya ve Mustang Mach gibi iddialı araba modellerinin rakibi olarak karşımıza çıkacak. 2023 Model Solterra tamamen elektrikli bir crossover ve Subaru’nun ilk EV’si Toyota bZ4X’in ikizidir.

Toyota-Subaru Ortaklığındaki İlk Elektrikli SUV

2023 Subaru Solterra Özellikleri ve Detayları

Toyota ve Subaru’nun ortaklığı uzun süredir devam ediyor ve Toyota 86 ve Subaru BRZ ile spor coupe segmentinde başarılı oldular. Farkında olmayanlar için bu arabaların ikisi de aynı mühendisliğin güzel örnekleridir. Tamamen Subaru Solterra, Toyota ve Subaru arasındaki bir sonraki iddialı ortak bölümün başlangıcını işaret etmektedir. Solterra, Subaru’nun ikizi, yaklaşmakta olan Toyota bZ4X ile aynıdır. Aynı zamanda Subaru’nun ilk tamamen elektrikli crossover’ı olacak.

2023 Subaru Solterra – Güç Aktarma Organları ve Performans

2023 Subaru Solterra Özellikleri ve Detayları

2023 Solterra için güç aktarma organları detayları henüz açıklanmasa da Toyota bZ4X ile aynı platform ve pil takımı tarafından destekleneceğinden oldukça eminiz. 215 HP ve standart AWD düzenine sahip 71,4 kWh Li-Ion pil takımı, Solterra ile birlikte tekrardan karşımıza çıkacaktır. Ayrıca  Uluslararası model 201 HP ile bir FWD yinelemesi almaktadır. Ancak hangi modelin, hangi ülkelerde satışa sunulacağını bilemiyoruz.

Subaru, AWD sistemleri söz konusu olduğunda oldukça iyi ve başarılı bir geçmişe sahiptir.  Solterra, benzinli Subaru modellerinde bulunan aynı X-Mode AWD kontrol sistemi ile karşımıza çıkacak.  Ayrıca arazide sürüş için bir yardımcı sürüş kontrolü olan bir “Kavrama Kontrolü” aracın özelliklerinin arasında var olacak. Bu nedenle Solterra, benzinli veya dizel motorlar kadar olmasa da biraz off-road eğlencesini, sahibine sunabilecektir. Pil takımı zemine monte edilecek ve bu çift motorlu düzende her aks bir motor alacak. Bu yüzden toprak arazideki kullanım daha rahat olacak. Mekanizmalar paylaşılırken, her iki marka da kilometre/ menzil tahmini söz konusu olduğunda farklı güven seviyelerine sahiptir. Toyota, bZ4X’in Japon WLTC döngüsünde 498 kilometre (FWD) olduğunu belirtiyor fakat Subaru daha da iyi 529 kilometre (FWD) ve 460 kilometre(AWD) vaat ediyor. Şarj da Toyota ile aynı seviyede olacak ve 30 dakika içinde %0-80 oranında dolmaktadır.

2023 Subaru Solterra, Toyota Tarafından Paylaşılan Bir Dış ve İç Mekana Sahip

2023 Subaru Solterra Özellikleri ve Detayları

2023 Subaru Solterra kesinlikle yakışıklı ve karizmatik görünmektedir. Keskin görünen bir LED aydınlatma düzeni, yeniden tasarlanmış ön ve arka lambaları ve tabii ki onu ikizi olan Toyota bZ4X’ten ayırt etmek için “Subaru” logosu ile tasarımında ince ayar yapılmıştır. Sportif görünümlü, kaslı bir crossover imajını ortaya çıkarmak için çok sayıda keskin hatlar ve kalın çamurluk parçaları bulunuyor. Arka tarafta yine de havalı görünen karmaşık bir üst spoyler var. Bu 5 kişilik EV, Subaru Forester’dan yaklaşık 2 inç daha uzun ve daha geniştir.  Etkileyici 8,3 inçlik yerden yükseklik, ona arazide güven vereceğinden emindir.

2023 Subaru Solterra’nın iç tasarımında Toyota ile pek çok ortak parça olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Ayrıca sürücü odaklı bir kokpit ve yukarıya monte edilmiş bir dijital gösterge paneli ile pratiklik burada büyük saygı görüyor. Direksiyon simidi, çeşitli multimedya ve sürüş özelliklerini kontrol etmek için düğmelerle donatılmıştır.

İkizine baktığımız zaman Subaru Solterra’nın orta konsolunun daha yüksek olduğunu görüyoruz. Yukarı doğru genişleyerek 12,3 inçlik büyük bilgi-eğlence sistemi, orta konsol ile buluşmaktadır. Ayrıca etkileyici bir şekilde Subaru Solterra’nın iç mekan tasarımı, elektrikli araç tasarımlarına çok fazla benzememektedir. Bu yüzden içine baktığımız zaman geleneksel ve sevgiyle baktığımız içten yanmalı motora sahip olan arabaların iç mekanını hissedebiliyoruz. Geniş ön ve arka koltuklar da geniş dingil mesafesi sayesinde konfor ve lüksü iyi karşılıyor gibi görünüyor. Çift tonlu iç döşeme, iç kısımda havadar bir his yaratmaktadır. Ayrıca büyük çift camlı sunroof, Subaru’nun ilk tamamen elektrikli SUV’unda daha verimli enerji yönetimi ve kullanımı için bir güneş paneli olarak da ikiye katlanabilir.

2023 Subaru Solterra – Teknoloji ve Güvenlik Özellikleri

“2023 Subaru Solterra Özellikleri ve Detayları” adlı içeriğimizde son olarak aracın teknik özelliklerine değineceğiz. Teknik özellikler iyi bir şekilde sıralanacak ve Subaru Solterra, Apple CarPlay, Android Auto, yerleşik navigasyon ve ayrıca yükseltilebilir bir ses sistemi seçeneği sunacak. Kablosuz telefon şarj cihazı da aracın günümüzde olması gereken özelliklerinden biridir. 3 farklı sürüş modununa sahip olan Subaru Solterra;  Eko, Normal ve güç ve rejeneratif frenleme, kürek değiştiriciler kullanılarak farklı sürüş stillerine ve özelliklerine ayarlanabilir. Ön Çarpışma Uyarısı, Otomatik Acil Frenleme, Şeritten Ayrılma Uyarısı ve Şeritte Kalma Yardımı gibi standart özelliklerle güvenlik Solterra’da en üst düzeyde olacaktır. Ayrıca mevcut özellikler arasında Kör Nokta izleme sistemi ve Arka çapraz trafik uyarısı mevcut.

2023 Subaru Solterra için henüz fiyat bilgileri açıklanmadı. Ancak modelin teşviklerden önceki fiyatlandırmasının 44.995$ olduğunu düşünürsek, Türkiye fiyatının 800.000 TL’nin üzerinde olacağını söyleyebiliriz.

İkinci El Subaru SUV İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here