2023 Kia Sportage için Teaser Yayınlandı

0
2329
kia sportage

Kia Sportage Yarış Aracı İçin Teaser Yayınlandı!

Kia, heyecanlandıran o haberi sonunda verdi. Bu yılki Rebelle Rallisi’ne katılacağını açıkladı. Markanın Amerikan Bölümü ise araçla ilgili ilk teaser resmini yayınladı. Kia mekanik konularla ilgili olarak bilgileri paylaştı. Bu içeriğimizde Kia Sportage hakkında bilinmeyenleri derledik. Sizler için hazırlamış olduğumuz içeriğimizin detaylarını birlikte inceleyelim.

İşte 2023 Kia Sportage Hakkında Detaylar

Kia, aracın görünümünün yeni sloganları olan “İlham Veren Hareket’ten ilham aldığını, bununla birlikte de kendisinin gri, beyaz ve siyah renk düzeninde geleceğini ifade etmekte. Kia, genel olarak Sportage X-Pro’nun ralli hazırlıklarında “minimal” modifikasyonlarının yapılacağını da belirtmekte. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde ise kendisinin tam çıkışına tanıklık edeceğiz diye düşünüyoruz.

Bu yılki Rebelle Rallisi’nden bahsedecek olursak, Ralli 6 ekim tarihinde başlayacaktır. Sekiz gün ve toplamda 2414 kilometre süren etkinlik, Nevada’da henüz açıklanmayan bir bölgede yapılması planlanmakta. Güney Kaliforniya’daki Imperial Sand Dunes’da sona ermesi planlanmakta. Yarış bir hız yarışması değil, tamamen yön ve gizli kontrol noktaları aynı zamanda zamanı yönetmekle ilgili bir yarış olacaktır. Cep telefonları veya GPS kullanımlarına bile izin verilmiyor. Öyle ki, yarış organizatörleri, oluşabilecek potansiyel hilelere karşı korunmak adına etkinliğin başlangıcında bütün cep telefonlarını toplamaktalar.

2023 Kia Sportage ralli aracının hangi motoru kullanacağı hakkında herhangi bir bilgi bulunmamakta. Tahminlere göre kendisinin markanın 2.5 litrelik dört silindirli motorunu alacağı düşünülmekte. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki, bu kurulum, toplamda 189 beygir gücü ve 242 Nm tork üretmektedir. Yeni Sportage ayrıca hibrit ve şarj edilebilir hibrit güç aktarma organlarına da sahip olarak gelecek. Bu sayılan özelliklerin dışında aynı zamanda ralli otomobili için gelme ihtimali de bulunmaktadır.

Sonuç olarak Sportage sitilinin görselliği tartışmaya açık bir görünümde değil. Ayrıca Kia yeni iç mekan tasarımlarıyla gerçekten de çıtayı yükseltmiş olarak gözükmekte. Yeni Sportage’nın da iç mekanı oldukça başarılı bir görünüme kavuşturulmuş. Şirketten aktarılan bilgilere göre de tamamen yeni Sportage ile sadece bir adım ilerlemek istemediler, bunun yerine farklı bir seviyede tasarımla yeni bir görünüm elde etmek istemişler.

Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yorum kısmında düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here