2022 Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili Finalistleri Belli Oldu!

1
1222
elektrikli araç

Türkiye’de ilk kez 2019 yılında düzenlenen Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD)‘ın gerçekleştirdiği Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili yarışmasında artık sona gelindi. 2022 yılında piyasaya sürülen yüksek teknolojili elektrikli araçlar arasından 7 otomobil finale kalarak tüketicilerin oylamasına sunulacak. Ardından kazanan otomobil 10 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek olan Elektrikli ve Hibrit Araçlar Haftası‘nda açıklanacak. İşte kullanıcıların seçeceği 7 finalist elektrikli otomobil..

Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili 10 Eylül’de Açıklanacak!

Türkiye’de ilk kez 2019’da gerçekleşen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan ödül töreni Electric Hybrid Cars Dergisi ve TEHAD tarafından düzenleniyor. 7 finalist elektrikli otomobil arasından sadece biri, halkın verdiği oylarla Türkiye’de yılın elektrikli otomobili olacak. Oy verecek olan katılımcılar TEHAD internet sitesi üzerinden oylamaya katılabiliyor. Ayrıca düzenlenen etkinlikte bir ay boyunca elektrikli otomobil meraklıları araçları deneme şansını ücretsiz şekilde yakalayabilecek. Etkinliğe katılmak isteyenler için etkinlik günü kayıt masasında ya da önceden Elektrikli Sürüş Haftası internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Son olarak etkinliğin finans sponsorluğunu Garanti BBVA’nın yürüttüğü etkinlikte Dünya Elektrikli Araçlar Günü kutlanacak.

Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili Finalistleri

BMW i4

bmw i4


Kia EV6

kia ev6 2022


Mercedes-Benz EQE

mercedez benz eqe


Skywell ET5

skywell et5


Subaru Solterra

2023 subaru solterra


Tesla Model 3

tesla model 3


Volvo XC40 Recharge

volvo xc40 recharge


Etkinlikte Yeni Teknolojiler ve Modeller Tanıtılacak!

Günümüzde araçlar git gide elektrikleniyor. Geleneksel motorlara veda ettiğimiz bu dönemde neredeyse her marka elektrikli araç üretmeye başlıyor. Bu bağlamda düzenlenecek olan etkinlikte yeni teknoloji ve gelişmeler katılımcılara tanıtılacak. TEHAD’ın düzenlediği Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası etkinliğinde “Duymak yetmez, denemek gerek” sloganı ile sektör yetkililerinden elektrikli araçlara dair yeni gelişmeler test edilecek. Özellikle sıfır emisyon ve çevrecilik alanlarındaki gelişmelere bu tür etkinlikler büyük katkı sağlıyor.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here