2022 Kia EV6 Tanıtıldı, Markanın İlk Özel EV’si Olacak

0
2357

2022 Kia EV6 tanıtıldı, bu araç markanın ilk özel EV’si konumundadır. Kia, yeni E-GMP platformunu temel alan ilk elektrikli araçları olacak 2022 EV6’nın ilk tanıtımlarını yayınladı.

 Markanın İlk Özel EV’si; 2022 Kia EV6

Pazartesi günü Kia, yaklaşan EV6 crossover’ı için bir avuç gölgeli teaser yayınladı. Bu yılın sonlarında bayilere gelmesi planlanan model, Koreli markanın özel Electric-Global Modüler Platform (E-GMP) üzerindeki ilk modeli olacak. Daha önce CV olarak bilinen EV6, ilk çeyrekte piyasaya sürülecek ve “Kia’nın elektrifikasyona doğru kayan odağını temsil eden” cesur bir tasarım felsefesine sahip olacak.

 Markanın İlk Özel EV'si; 2022 Kia EV6

İkincisinden bahsetmişken, EV6, eğimli bir tavana akan eğimli bir ön cama sahip şık bir elektrikli araç olacak. Ayrıca aerodinamik üstyapı, gömme monteli kapı kolları ve açılı bir arka cam görebiliriz.

Dikkat Çekici Arka Tasarım

Diğer dikkat çekici özellikler arasında ince LED farlar ve kaslı arka kısımlar yer alıyor. Model ayrıca sıralı dönüş sinyalleri ve farklı fren lambaları ile benzersiz bir arka kısma sahiptir.

Tam genişlikte bir arka lamba, piyasadaki hiçbir şeye benzemeyen bir görünüm için ördek kuyruğu spoyleri ile birleşir. Işık, düzinelerce parçalı LED hash işaretine sahiptir ve K5 sedan’ın gece profili üzerinde benzersiz bir dönüş sağlar. Arka farların dış köşeleri aşağıya doğru ve EV6’nın yan taraflarına doğru arka tekerlek davlumbazlarına doğru uzanıyor. Bunların hemen altında, iki bumerang şeklindeki sıralı dönüş sinyalleri arka kapının merkezine doğru kıvrılıyor.

Performans Özellikleri

Bu ilk birkaç görüntüden yola çıkarak EV6, “crossover” tanımını genişletmek için aynı platformu paylaşan Ioniq 5’e katılacak. Daralan, coupe benzeri bir tavan çizgisi ve oldukça büyük arka tasarımıyla çok alçak bir şekil. Pille çalışan elektrikli platform, mühendislerin tekerlekleri şeklin kenarlarına doğru itmesine olanak tanıyor, bu da stabiliteyi ve iç alanı artırmalıdır. Sonuç olarak, 58 ve 72,6 kWh pil paketlerinin yanı sıra arkadan ve dört tekerlekten çekiş konfigürasyonlarını bekleyebiliriz. İkincisi, 302 hp (225 kW / 306 PS) ve 605 Nm (446 lb-ft) tork üreten iki elektrik motoru kullanıyor.

2022 Kia EV6 Tanıtıldı, Markanın İlk Özel EV'si Olacak

Dört tekerlekten çekişli varyant 5,2 saniyede 0-100 km / sa hıza çıkabilirken, daha büyük pil paketine sahip önden çekişli modelde yaklaşık 480 km (298 mil) menzile sahiptir. Dünya Çapında Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürünu başarı ile geçmiştir.

Kısa süre içinde tüm ayrıntılar açıklanacak, ancak Kia, özel elektrikli araçlarının küresel pazarlarda “basitlik ve tutarlılık getiren” bir adlandırma stratejisine sahip olacağını doğruladı. Muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi, isimler bir “EV” ön eki ile başlayacak ve ardından bir aracın dizilimdeki konumuna karşılık gelen bir sayı gelecektir.

İkinci El Kia İlanları

Sıfır Km Kia Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here