1961 Model Elektrikli Rolls-Royce

4
3719

Başlığı yanlış okumadınız. 1961 model Rolls-Royce Phantom V artık bir elektrikli araç. Dünyanın en şık otomobillerinden birinin muhteşem restorasyonunun mimarı ise elbette Lunaz.

Ağızları açıkta bırakacak cinsten bir çalışmaya imza atan Lunaz firması aslında bu tarz klasik otomobiller ile çalışıyor. Onları satın alarak iyi bir kondisyona getiren firma, klasikleri elektrikli bir araç haline getirerek onları yeniden yaratıyor. 1961 model muhteşem bir Rolls-Royce Phantom V üzerine çalışmaya başladıklarını duyuran Lunaz’ın patronu David Lorenz ‘Elektrili hale getirerek yeni jenerasyonlar için de Rolls-Royce sahibi olmayı iyi bir seçenek haline getirdiğimiz için gurur duyuyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Elektrikli Rolls-Royce
Rolls-Royce Phantom V, 1961

Klasik Araçlar Nasıl Restore Ediliyor?

Restorasyona tabi tutulan her araç gibi saf metal hali ortaya çıkarılan ve daha sonra 3 boyutlu yazıcılar ile taranan araç, bütün pisliğinden ve artık malzemesinden arındırılıyor. Bu işlem sonrasında tamamen ilk günkü kondisyonuna ve orijinal haline kavuşması sağlanıyor. Ayrıca yağlı sürüş ekipmanları ve motorundan da temizlenen bu yaşlı klasik, olabildiğince sessiz bir mühendislik ile yeniden hayat buluyor ve sonuç 1961 model elektrikli bir Rolls-Royce!

İçten yanmalı normal motoru yerine 120 kWh gücündeki bir batarya yerleştirilen araç, 500 kilometrelik bir menzil vaat ediyor. Batarya teknolojisine dair teknik detaylar açıklanmasa da Rolls-Royce Phantom V’in evde şarj ve hızlı şarj özelliklerine de sahip olduğu düşünülüyor.

Elektrikli Rolls-Royce
Elektrikli Rolls-Royce Phantom by Lunaz

Yeni Teknolojiler Dahil Ediliyor

Uydu navigasyonu, WiFi, bilgi ekranı, şarj yuvaları ve klima gibi sistemlerin hassasiyetle entegre edildiği araç ayrıca fren, direksiyon, süspansiyon ve elektronik anlamda da geliştiriliyor. İç mekanda ahşap ve deri malzemeleri orijinal malzemelerine saygı duyularak restore ediliyor. Arka alandaki bar servisi ve sekiz kişilik inanılmaz kapasitesi de korunuyor.

Elektrikli Rolls-Royce
Lunaz Power – Elektrikli Rolls-Royce

Lunaz’ın başka RR restorasyonu da bulunuyor. Halihazırda bir RR Silver Cloud restorasyonu yapan firma bu araç için görece daha ucuz bir etiket sunuyor. Phantom V’in yarım milyon sterlini bulan fiyatına göre 350 bin sterlinlik daha ekonomik bir seçenek olarak yer alan Silver Cloud, 80 kWh gücündeki motoru ile 500 kilometre üzerinde bir menzil vaat ediyor.

Bir dönem Renault F1 takımının teknoloji direktörü olarak çalışan ve Lunaz teknik patronu olan Jon Hilton “Dünyanın en güzel araçlarını korumanın hayati bir mühendislik çalışması olduğuna inanıyoruz” diyerek yaptıkları işin önemini vurguluyor. Şahane mühendislik çalışmaları ile klasikleri geleceğe taşıyan firma, elbette koleksiyoncular tarafından büyük ilgi görüyor.

Kaynak

2.el Klasik Araç İlanları için tıklayın

4 YORUMLAR

  1. 60 yıl olmuş.. Bu kadar süre içerisinde çok farklı teknolojilerde daha hızlı ilerleme kaydedildi. Şuan elektrikli araç konusunda teknoloji gelişmiş tabi ama diğer alanlar göz önüne alınınca biraz yavaş bir gelişme olmuş sanki

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here