Yüksek Kilometreli Otomobiller Nasıl Uzun Ömürlü Olur? İkinci el otomobil fiyatlarındaki yükseliş grafiği nedeniyle ilgi daha çok yüksek kilometreli otomobillere kaymış durumda. Ancak uygun fiyat skalasına sahip bu araçlar da yüksek kilometreleri nedeniyle korkutuyor. Peki yüksek bir kilometreli araç satın aldıktan sonra ömrünü nasıl uzun tutarız? Beraber inceleyelim.

İyi Bir Araba Satın Alın

Yüksek Kilometreli Otomobillerin ömrünü uzatma tavsiyelerinden önce motor anlamında dayanıklı bir araç satın almalısınız. Burada satın alacağınız otomobilin kilometre değerinden sonra hangi ülkenin malı olduğunu bilmek gerekiyor. Bu noktada Japon arabaları motor kalitesi anlamında ipi göğüslüyor. Avrupa merkezli otomobiller biraz daha az uzun ömürlü oluyor.

Yüksek Kilometreli Otomobiller

Ülkemizde tutulmayan modeller arasında yer alsa da Mitsubishi, Mazda, Toyota Honda bu konuda en az arıza çıkaran ve yüksek kilometresine rağmen ayakta kalan otomobillerden birkaçı. Bu saydığımız markalardan Honda’nın yağsız motoru ile ne kadar uzun süre dayanabildiğini test eden bir videoları yazımız var. Tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Yüksek Kilometreli Otomobiller

Bu konuda Alman markalarından biri olan Mercedes de oldukça iyi. Günümüzde hala yollarda diri bir şekilde Mercedes otomobilleri görmek hala mümkün.

Amerikan arabaları da oldukça iddialı. Örneğin Ford. Eğer bu tip araçlardan daha iyi bir alternatif bulursanız mutlaka daha önce deneyim sahibi olmuş sürücülerle irtibata geçiniz. Çevrimiçi araştırmalar ile otomobil gruplarında bulunan insanlardan anlık olarak fikir alabilirsiniz.

Kullanım Kılavuzu İle Bakım Takvimine Bakın

Aracınızda kullanma kılavuzu mevcutsa yapacağınız bakımlar için bu kılavuzu referans almayı unutmayın. Örneğin zamanlama zinciri gibi araçta yer alan önemli parçaların ne zaman değiştirildiği ve bir sonraki değişimin ne zaman yapılacağına dair önemli detaylar Yüksek Kilometreli Otomobiller için önem arz ediyor. Bu tip önemli parçaların değişimi ucuz değildir. Ancak parça koptuğu zaman değişim maalesef sadece zincirle kalmaz

Bankada Tamir Fonu Bulundurun

Yüksek Kilometreli Otomobiller satın aldıktan sonra eski sürücüsü bakımlarını aksattıysa minimum 5-6 bin lirayı hali hazırda tutmanız gerekecektir. Eski ve yüksek kilometreli Otomobillerin ömrünü uzatmak bakımlarını zamanında yaptırmaktan geçer. Diğer araçlarda olduğu gibi bakım maliyetleri ucuz değildir. Bu nedenle bankaya faizli bir hesap açıp her ay belirli miktarlarda para yatırarak aracınızın tamir masrafını da kenara ayırmış olursunuz. Böylece beklenmedik bir arıza sonucu kenara ayırdığınız fonu kullanabilirsiniz.

Yüksek Kilometreli Otomobiller

Araba Gruplarından Bilgi Toplayın

Birçok araba sahibi eski araçların günümüze kadar kullanımına çoktan şahit olmuştur. Bununla beraber muhtemel tamir sorunlarını çözüme kavuşturmuş da olabilirler. Siz Yüksek Kilometreli Otomobiller alacaksanız mutlaka almadan önce ve aldıktan sonra aklınıza takılan her şeyi sosyal medya platformlarında oluşturulan araç modelinize ait gruplarda sorabilirsiniz. Bu konularda tecrübe sahibi insanları bulduktan sonra merak ettiğiniz ve araçla alakalı öğrenmek istediğiniz her şeyi öğrenmek çok kolay.

Yüksek Kilometreli Otomobiller

Dikkatiniz Tümüyle Aracınızda Olsun

Yüksek kilometreli Otomobiller belirli bir yıpranmışlık seviyesine geldiği için acil durum sinyalleri verecektir. Örneğin motordan gelen garip sesler, kokular, ya da doğru çalışmadığını hissettiğiniz diğer bileşenlerin garip hareketleri sizi korkutabilir. Bu durumda beyninizin sorunları analiz etmesine izin, bilgi birikiminizi hangi aşamada kullanacağınıza karar verin. Kısa süreliğine de olsa bu iş sizi aşıyorsa tamircinize başvurun. Unutmayın bir süre sonra bu aracınızla alakalı her türlü bilgiye hakim olacaksınız. Uzun süre kullandığınız aracınızdan çıkan rutin sesler artık size normal gelmeye başlayacak. Zamanla aracınızla aranızdaki bağ daha da kuvvetli olacak. Aracınızı aileden biri gibi görmeye devam ettikçe o da sizin uzun süre seyahat etmenize olanak tanıyacaktır.

Yüksek Kilometreli Otomobiller

Arkadaşınızdan Arabanızı Kullanmasını İsteyin

Zamanla seslere alışacaksınız demiştik. Ancak bu alıştığınız sesler gözden kaçan ve tehlikeli bir sorunun habercisi de olabilir. Siz uzun süre önce göz ardı ettiğiniz ve bu sese alıştığınız için tespit etmek zor olacaktır. Bu nedenle ara sıra aracı arkadaşınızın kullanmasını isteyin. Yüksek kilometreli araba kullanan arkadaşınız bir sorun olup olmadığını baksın belki sorunu çözer. Belki o anda sizde sesin gerçekten normal gelmediğini yan koltuktayken anlayabilirsiniz.

Yüksek Kilometreli Otomobiller

Aracınızda Hatalı veya Kırık Parça Onarımını Ertelemeyin

Arabanızı mümkün olduğu müddetçe uzun bir süre kullanacaksanız yırtık döşeme, ezik tampon, kırık ve dökülen ön göğüslük, elektrik aksamlarında arıza gibi meydana gelen sorunları anında çözüme kavuşturmanız gerekir. Bu, hem araçla seyahat etmekten soğumamanızı hem de sorunların çözülmesi sonrası aracınızın ömrünü uzatır.

Yüksek Kilometreli Otomobiller

Orijinal Yedek Parça

Orijinal parçalar aracın değerini koruması ve aynı zamanda diri bir şekilde varlığını sürdürmesi için montajlanması gereken ek bileşenlerdir. Eğer sırf ekonomik diye en ucuz malzemeyi satın alırsanız yüksek kilometrede olan aracınızı gözden çıkarmışsınız demektir. Ya da hala onunla uzun süre sürüşler gerçekleştirmek istiyorsanız sıfır malzeme kullanma prensibi edinin. Pahalı olması nedeniyle bu parçalara eleştirel bir bakış açınız varsa daha uygun fiyatlı çıkma parçalar tercih edinin.

Temizlik Çok Önemli

Temizlik her araçta olduğu gibi sizin sahip olduğunuz otomobilde de önemli. Dış kısmını özenle boyadığınız aracınızın parlamasını istemez misiniz? Temizlikte önceliğiniz aracın kaportasını korumak olsun. Özellikle boya koruma maddeleri ile aracı komple elden geçirin. Düzenli olarak yıkamaya götürün ve burada cilalama, detaylı temizlik adımlarını da uygulayın.

Arabanızı Pastan Uzak Tutun

Paslar otomobillerin en korkulu rüyasıdır. Eğer karlı bölgede yaşıyorsanız pas olmaması için aracınızı sıcaklığın donma noktasının üzerinde olduğu durumlarda düzenli olarak yıkatmanız gerekiyor. Donma sıcaklığı altında araçta pas izine rastlanmaz. Paslanma metalin oksijenle teması ile meydana gelen korozyondur. Aracın üzerindeki boya paslanmayı engeller. Ancak zamanla boyanın aşınmasına izin verirseniz aracınızın dış kısmı küçük bir aşınmadan bile paslanmaya doğru yol alır.

Yüksek Kilometreli Otomobiller

Yavaşça Sürün

Yavaş ve kontrollü sürüş gerçekleştirmek ve gerektiği zamanlarda hızlanmak aracı yıpratmaz. Eğer yüksek kilometreli aracınızı Formula 1 aracı gibi kullanıyorsanız yıpranma daha hızlı gerçekleşecektir. Devirli vites atmak araç çalıştığı zaman motor yağının tüm aktarma organlarına nüfuz etmesini 5 dakika beklemek de aracınız için oldukça yararlıdır.

Artık Arabanızla İftihar Edebilirsiniz

Yüksek kilometreli Otomobillerin ömrünü uzun tutmak oldukça meşakkatli bir iştir. Herkes bu sorumluluğu almadığı için bu tip araçlar kullanılmadan dışlanıyor ve hor görülüyor. Siz aracınıza itinayla bakarak 300.000 – 350.000 km’e kadar  sürüş gerçekleştirmenizi sağlar. Bu sayılar çok daha yükseğe çıkabilir. Bu tamamen aracınızı ne kadar daha kullanmak istediğinize bağlıdır. Yüksek kilometreli aracınıza bindiğiniz her yıl cebinizden büyük paralar çıkmadan sürüş gerçekleştirmeye devam edeceksiniz. Bakım masrafları bu işin tuzu biberi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here