Trafik Cezasını 15 Gün İçinde Ödeyene %25 İndirim

1
92264

Trafik cezasını erken ödemek konusunda faydalı olabilecek bilgileri sizler için derledik.

Trafik cezasını erken ödemenin indirimi nedir ya da trafik cezasını peşin ödemenin avantajı var mı sorusu çok soruluyor.

Trafik cezaları, araç kullanan herkesin gündeminde. Sıkışık şehir trafiğinde hatalı park, hatalı sollama, kırmızı ışıkta geçme gibi hatalar yapıyoruz. Trafik kurallarına uymayı çok önemsesek bile bazen dikkatsiz davranabiliyoruz. Peki, trafik cezasını erken ödersek indirim uygulanıyor mu?

Trafik Cezasını 15 Gün İçinde Ödeyene %25 İndirim

Trafik cezasını size ibraz edildikten itibaren ilk 15 gün içinde öderseniz %25 indirim alabiliyorsunuz. Bazı trafik cezalarının miktarı düşünülürse bu indirim, oldukça avantajlı sonuçlar sunabilir.

Neden Trafik Cezası Yiyoruz?

Bu açıdan bakıldığında ülkemizde araç kullanan bireyleri üç gruba ayırmak mümkün. (Elbette bu sınıflandırmaya itiraz etmek isteyenler olacaktır. Düşüncelerini yorum bölümüne yazarak konuya katkıda bulunmalarını çok isteriz). İlk grup, trafik kurallarını hatta hiç bir kuralı önemsemeyen, toplumda uyumlu ve huzurlu bir yaşam arzusu olmayan, yıkıcı ve çoğunlukla da çok eğitimsiz bir yapıya sahip. Bunlar cezalar olmasa en ufak kural tanımak niyetinde değiller. Fırsat buldukça da kuralları hiçe sayıp trafik cezası yiyorlar. İkinci grup, topluma uyum sağlayan, eğitimli ve iyi bir toplumda yaşama arzusu olan ancak zaman zaman kuralları da esnetmek isteğinde olan bir yapıya sahip. Üçüncü grup ise tam bir Avrupalı zihniyetiyle ülkemizde yaşamaya çalışan ve kurallara sıkı sıkıya bağlı insanlardan oluşuyor. Ancak bunlar da trafik kurallarına uymayıp ceza alabiliyor. Çünkü kalabalık, park yeri bulamamak, tabela kirliliği, çarpık kentleşme, kaldırımla yol sınırın kaybolduğu düzensiz şehir yapısı ve karmaşa onlara hata yaptırtabiliyor. Neyse, az ya da çok hepimiz trafik cezası yiyoruz…

Trafik Cezasını Erken Ödemek Avantajlı mı?

Trafik cezası rakamları, işlenen hatanın yol açabileceği tehlikenin boyutuna göre değişiyor. En sık yapılan hata ise kırmızı ışıkta geçmek ve hatalı park. Böyle durumlarda size trafik kusurunuz ve bunun karşılığında ödemeniz gereken ceza rakamı ibraz edilir. Ceza belgesi elinize geçtikten sonra (burada size ulaştığı tarih değil, sizin adresinize gönderildiği tarih baz alınır) hemen trafik cezasını öderseniz rakamı epeyce düşürebilirsiniz. Özellikle iki bin liralık cezaların %25’i hiç de azımsanmayacak bir rakam çıkarıyor.

Arabam Kaç Para >>

Trink Sat >>

1 YORUM

  1. İlk arabamı aldım trafik cezası yazdılar ,ehliyete yazmıslar ama bana bı bilgi verilmedi öğrenene kadar günü baya geçti faiz uygulamişlar itiraz edebilir miyim

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here