Toyota Yeni Yakıt Sistemi Geliştirdi

0
881

Toyota yeni yakıt sistemi geliştirdi! Toyota yaptığı açıklamada, otomobil endüstrisinin elektrikli araçlara geçişi sırasında sıfır emisyon teknolojisinin kullanımını ve erişilebilirliğini genişletmeyi hedeflediğini açıkladı. Ayrıca Japon üretici tarafında bir yakıt hücresi sistemi modülü geliştirdiğini söylendi. Aralık ayında yenilenen bir otomobili piyasaya süren dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, sürücüleri yakıt hücreli araçlara devretme konusunda başarılı olamadı.

Toyota Yeni Yakıt Sistemi Geliştirdi

FCV segmenti, yakıt istasyonlarının eksikliği, yeniden satış değerleri ve hidrojen patlaması riski vardır. Proje, Japon hükümetinin desteğine rağmen niş bir teknoloji olmaya devam etmektedir. Japon üretici Toyota yaptığı açıklamada, ayrı parçalar halinde sunulan yeni yakıt sistemi, akü sisteminin, sabit bir jeneratör olarak veya kamyon, otobüs, tren ve gemilerde kullanılmak üzere kompakt bir paket halinde olacağını söyledi. Toyota, yeni teknolojisini 2021 baharında veya daha sonra başka şirketlere satmayı planladığını söyledi. Ancak fiyat veya satış hedefiyle ilgili ayrıntıları açıklamadı. Japon şirketi yaptığı açıklamada, “Toyota, bir hidrojen toplumu oluşturmak için çeşitli girişimlerde bulunuyor” dedi.

Toyota Yeni Yakıt Sistemi GeliştirdiOtomobil üreticisi, her biri 60kW veya 80kW nominal çıkışa sahip, yaklaşık 240kg-250kg ağırlığında, yatay ve dikey olarak paketlenmiş modeller sunmayı planladığını söyledi. Japon otomobil üreticisi Toyota’nın sözcüsü, yenilenen otomobilinin yakıt hücresi sistemiyle ilgili bireysel ürünlerini geliştirilmiş performansla paketleyen modülün Toyota’nın Aichi vilayetindeki Honsha fabrikasında üretileceğini söyledi. Toyota yeni yakıt sistemi geliştirdi, bu teknoloji ile otomobil endüstrisindeki rekabetin önemli boyutlara çıkacağı düşünülmektedir.

Dünya’nın En Çok Satan Otomobili Toyota Corolla İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here