Salgın Döneminde Parça Sıkıntısı Var Mı ?

0
1821

Salgın döneminde oldukça sıkıntılı günleri hep beraber paylaşıyoruz ve atlatma gayreti gösteriyoruz.

Bu bağlamda elbette; maske , mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya bağlanmak zorunda olduğumuzu, bu hastalıktan kurtulmanın bizlerin elinde olduğunu unutmayınız.

Bu zor günlerden payını otomotiv sektörü de almış durumda. Hem ikinci el hem sıfır araçlar ile ilgili sorunlar söz konusu oluyor.

salgın

Peki durum nedir ? Yedek parça sıkıntısı var mı ? Otomobiller ihraç ediliyor mu?

Sizlere fikir vermesi açısından bir derleme yaptık.

1Salgın Döneminde Piyasanın Durumu

Son aylarda özellikle ikinci el piyasasında ciddi bir hareketlilik meydana geldi.

Toplu taşımanın riskinden kurtulmak için insanlar araç almak istiyorlar. Bu haklı istekleri doğrultusunda, sıfır araçların da ülkemizdeki yüksek fiyatları sonucu ikinci el piyasasında otomobil fiyatları da oldukça yükseliyor.

Sıfır araçların ülkemize lojistik açıdan, bir yavaşlama ve üretim tesislerinin kapasite düşürmesinden kaynaklı sıfır kilometre araç stokları da oldukça azalmış durumda. Hal böyle olunca sıfır araçların fiyatları , ikinci elde bayilerden yüksek fiyatlara satılır duruma geldi.

Bu da ikinci ele olan yönelimi artırdığı için ikinci el araçların fiyatları da bugünlerde oldukça tuzlu diyebiliriz.

2Ne Zamana Kadar Böyle Devam Edecek ?

Elbette bunu kestirmek şuan için çok zor olsa da salgın hastalıklar ortalama 2 yıl içinde etkisini kaybettiğini söylüyorlar.

Aşı çalışmalarının ışığında, yılbaşından sonra otomotiv sektörü için daha rahatlamış bir ortam oluşması olası görünüyor.

3Yedek Parça Sıkıntısı Var Mı?

Özellikle ikinci el piyasasında çok büyük bir sorun görünmüyor. Çıkma, yan sanayi ve orijinal parçalar için oldukça fazla bir stok ülkemizde bulnuyor.

Elbette spesifik parçalar için sorun yaşanabilir. Yurtdışından istenecek parçalar şuan için lojistik anlamında sorun yaşadığından çok beklemeniz gerekebilir.

Ama yeni model bir araç için servislerde parça bulmak çok zor olmuyor.

Eski model bir araç kullanıyor iseniz ve ya almayı düşünüyorsanız. Özellikle spesifik parçalarını iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Ülkemizde üretilen araçların yedek parça konusunda çok sıkıntı yaşanmayacağından tercihinizi o yönde yapabilirsiniz.

İkinci el ilanlarımıza bakmak için tıklayın.

Tekerinize taş değmesin.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here