Dünyanın Dört Bir Yanından Mutlaka Görmek İsteyeceğiniz Yarış Pistleri

Bir yarış pistine bakıldığında harika bir düzen ve teknik yapısı, onu mükemmel yapan tek şey değildir. Bazen, parkura karakter katacak şeyler de gereklidir. Bunun  için de çevredeki manzara ve etrafındaki güzellikler de aynı derecede önemlidir. Dünyanın dört bir yanında, güzel ve ilginç çevreleri ile mutlaka görmek isteyeceğiniz yarış pistleri.

Fuji Speedway, Japonya

Fuji Yarış Pisti, Japonya’nın Shizuoka Eyaleti, Suntō Bölgesi Oyama’daki Fuji Dağı’nın eteklerinde duran bir motor sporları yarış pistidir. 1960’ların başında inşa edilmiştir. 1980’lerde Fuji Speedway, FIA Dünya Spor Otomobil Şampiyonası ve ulusal yarış için kullanıldı. İlk olarak Mitsubishi Estate Co. tarafından yönetilen Fuji Speedway, 2000 yılında Toyota Motor Corporation tarafından satın alındı. Pist, Honda’nın sahip olduğu Suzuka Pisti’nin yerini alarak yaklaşık 30 yıl aradan sonra 2007’de Formula 1 Japon Grand Prix’sine ev sahipliği yaptı. Fuji Speedway 2008 yarışına ev sahipliği yaptıktan sonra, Japon Grand Prix’si 2009’dan itibaren yarışlar için Suzuka’ya döndü. Süper GT Fuji 500 km yarışı Altın Hafta yarış pistinde düzenleniyor. Fuji Speedway, motor sporları pistlerinde en uzun düzlüklerden birine -1.475 km (0.917 mil)- sahiptir. Pistin arkasında aktif bir yanardağ bulunuyor.

Mutlaka Görmek İsteyeceğiniz Yarış Pistleri

Circuit Gilles Villeneuve, Kanada

Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Quebec, Kanada’da bulunan bir motor yarışı pistidir. FIA Formula 1 Kanada Grand Prix’sinin mekanıdır. Daha önce FIA ​​World Sportscar Championship, Champ Car World Series, NASCAR Canadian Tire Series, NASCAR Xfinity Series ve Grand-Am Rolex Sports Car Series’e ev sahipliği yapmıştır. Mekan, 2002’den 2006’ya kadar Montreal Champ Car World Series Grand Prix’sine ev sahipliği yaptı. İnsan yapımı bir adanın üstünde monumlanmıştır ve deniz kenarında bulunmaktadır.

Mutlaka Görmek İsteyeceğiniz Yarış Pistleri Kanada

Lago Potrero de los Funes, Arjantin

Lago Potrero de los Funes pisti, orijinal olarak 1987’de inşa edilmiş bir Arjantin motor sporları yarış pistidir. Pist, 6.27 km (3.90 mil) uzunluğunda yarı kalıcıdır. Parkurun merkezindeki Potrero de los Funes Gölü’nü çevreleyen çevre yolu değiştirilerek oluşturulmuştur.

Pist, önemli dalgalanmaları ve büyük bir sürüş zorluğu sağlayan çok sayıda yüksek hızlı viraj nedeniyle sürücülerden çok övgü aldı.

Parkurun düzeni, zaman içinde orijinal düzeninden biraz değişti. Orijinal parkur biraz daha kısa 6.186 km uzunluğundaydı.

Potrero de los Funes

Lime Rock Park, ABD

Lime Rock Park, Salisbury kasabasında bir mezra olan Lakeville, Connecticut, ABD’de bulunan doğal arazi motor sporları yarışları mekanıdır. 1956’da inşa edilmiş, Road America (1955) ve Willow Springs International Motorsports Park’ın (1953) arkasında, ülkenin üçüncü sürekli çalışan yol yarışı mekanıdır. Pist, 1975’te Skip Barber Yarış Okulu’nu başlatan eski bir yarış arabası sürücüsü olan Skip Barber’a aittir. 2009’da Ulusal Tarihi Yerler Sicilinde listelenmiştir.

Lime Rock Park

Autodromo di Pergusa, İtalya

Autodromo di Pergusa, Sicilya’daki tek doğal göl olan Pergusa Gölü’nü çevreleyen bir otomobil ve motosiklet pistidir. Göl, Enna şehrinin yakınında bulunduğundan, Enna-Pergusa olarak da bilinir. 1960’larda pist, Coppa Città di Enna ve daha sonra 1970’lerde Coppa Florio gibi çeşitli spor otomobil etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Ayrıca, Akdeniz Grand Prix olarak bilinen şampiyona dışı bir Formula 1 etkinliğine ev sahipliği yaptı. 1989’da Dünya Superbike Şampiyonası’nın İtalya turu burada yapıldı. 1990’larda pist yükseltildi ve FIA ​​Sportscar Şampiyonası, FIA GT Championship ve Formula 3000 için etkinliklere ev sahipliği yaptı. 1997’de pist aynı zamanda Ferrari festivalinin de mekanıydı.

İtalya Yarış Pisti

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here