Led Xenon | Otomobillere Sonradan Uygulanan Yanlış Aksesuarlar

1
1877
led xenon

Otomobiller, birçok kişinin günlük hayatta kullanmış olduğu ulaşım araçlarıdır. Otomobilleri daha rahat ve konforlu bir şekilde kullanmak için bazen ise sadece görüntü için bazı aksesuarlar satın alınır. Bu aksesuarlar, araçta bulunan bir parçanın değişimi olabileceği gibi; daha sonradan uygulanan bir aksesuar da olabilir. Led Xenon kullanımı ülkemizde oldukça yaygındır. İnternet üzerinden 50 – 100 ₺ bandında alınan Led Xenonları uygulaması oldukça basit. Aracın kendi ampulleri sökülür. Yeni alınan xenon ampulleri takılır. İşlem tamam olarak görülür. Ancak hesaba katılmayan bir durum var: Mercek. Mercek bulunmayan farlarda xenon kullanımı, oldukça yanlış bir aksesuar seçimidir. Yolculuk esnasında özellikle yağmurlu havalarda önünüzü dahi göremezsiniz. Bunun yanı sıra öndeki aracı rahatsız ederek; sürüş güvenliğini azaltırsınız. Yazımın devamında Led Xenon kullanımı ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

led xenon

Led Xenon Merceksiz Farlarda Kullanılmaz

Ülkemizde, bir 2.el otomobil satın alındığında genelde ilk yapılan iş film çektirmek ve xenon taktırmaktır. Xenon kullanımı o kadar yaygın ki cam filmini arkadan gelenin farı rahatsız etmesin diye çektirirken; öndeki aracı rahatsız edeceğini bile bile xenon taktırıyor. Xenon far ampullerinin üretmiş olduğu ışığın bir mercek vasıtası ile odaklanması bir noktaya toplanması gerekir. Aksi halde ışık dağılır ve özellikle yağmurlu havalarda önünüzü dahi göstermez. Yani aracınıza Xenon far uygulaması, bir takım xenon ampul ile yapılmaz. Xenon far işi oldukça zordur. Aracın farları sökülerek içerisine mercek uygulaması yapılmalıdır.

Doğru Xenon Far Kullanımı

Otomobilinize sonradan xenon far donanımı eklemek istiyorsanız ilk yapmanız gereken, aracın farlarına mercek uygulaması yaptırmaktır. Bu işlemleri bazı oto aksesuarları ve farcılar yapmaktadır. Düzgün bir mercek uyguluması başarılı sonuçları beraberinde getirecektir. Mercek uygulaması sonucunda ise aracınıza uygun xenon ampulleri satın alarak, araca uyguladığınızda; hem görünüm olarak hem de kullanım açısından oldukça güzel bir uygulama yapılmış olur.

led xenon

Xenon Far Maliyeti

Başarılı ve güvenli bir xenon far uygulamasının maliyeti;

Mercek Uygulaması: 600 – 1000 ₺

Xenon Seti: 250 – 300 ₺

Ne gerek var bir takım led xenon alarak beyaz ışığı elde ederim. Verimli bir ışık alamasam da beyaz ışık almış olurum bu bana yeter diyecekler de olacaktır. Tercih sizin 🙂

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. bir arabada beyaz ışık kadar gıcık olduğum bişe yok. eğer bu mercekli değilse orjinal değilse çok kötü oluyor ki aydınlatması da çok kötü bu ampüllerin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here