İngiliz Otomobil Markaları

Söz konusu otomobiller olduğunda, İngiltere’nin hatrı sayılır miktarda öne çıkan araba üreticisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yüksek rekabet ortamında bile öne çıkmayı başarmış İngiliz otomobil markaları listesine birlikte göz atalım.

Aston Martin - İngiliz Otomobil Markaları

Aston Martin

Aston Martin, Lionel Martin ve Robert Bamford tarafından 1913 yılında kurulmuştur. Londra’da kurulan Aston Martin, uzun zamandır ünlü isimlerin parıltısı ve ihtişamıyla ilişkilendirildi; erken dönemlerinde zengin ve ünlüler arasında sadık hayranlardan oluşan bir lejyon kazandı. Ancak buna rağmen, marka için her şey istisnasız yolunda gitmedi. Şirketin tam yedi kez iflas etmiş olduğu ortaya çıktı.

Her şeye rağmen, tarihin en önemli İngiliz otomobil markalarından biri olmaya devam ediyor. Mevcut portföyü, Vantage ve yaklaşan hiper otomobil gibi seçenekleri içeriyor. Dört kapılı Rapide ise popüler bir seçim olmaya devam ediyor.

Bentley

Merkezi İngiltere, Crewe’de bulunan şirket, 1919’da Kuzey Londra’nın Cricklewood kentindeBentley Motors İngiliz otomobiller W.O.Bentley tarafından Bentley Motors Limited olarak kuruldu. Stil ve lüks ile eşanlamlı olan Bentley, 70’lerde ve 80’lerde lüks sedan otomobillerinin piyasaya sürülmesi sayesinde İngiliz motor endüstrisinin uzun süreli sağlam bir parçası olmuştur. Güzel, yüksek performanslı motor yelpazesi sayesinde zenginler arasında tercih edilen bir seçim olmaya devam etmektedir.

Şirket, ilk günlerinde Le Mans’ta göz korkutan bir rakipti ve 1920 ile 1930 arasında 24 saatlik yarışı beş kez kazandı. 2003’te nihayet Audi’nin küçük bir yardımıyla unvanını geri kazandı. Bentley 1998’den beri olmak üzere, her iki şirket de Volkswagen Grubuna aittir.

Bentley’nin zamanla hareket etmekten çekinmeyen bir marka olduğu sıkça söylenmektedir.

 McLaren Otomobil - İngiliz Otomobil MarkalarıMcLaren

McLaren Automotive (eski adıyla McLaren Cars), Woking, Surrey’deki McLaren Teknoloji Merkezi’nde bulunan bir İngiliz otomotiv üreticisidir. Şirketin ana ürünleri, belirlenen üretim tesislerinde kendi bünyesinde üretilen süper arabalardır. Temmuz 2017’de, McLaren Automotive, daha geniş olan McLaren Group’un % 100 sahip olduğu bir yan kuruluş olmuştur. Formula 1 hayranları, uzun yıllardır rekabet eden bu üst düzey markaya sıkça denk gelmişlerdir.

Rolls-Royce

Rolls Royce Araba

Çevresindeki en eski markalardan biri olan Rolls Royce, yaydıkları rakipsiz ihtişam ve abartılı arabaları ile aynı zamanda en saygın markalardan biridir.

Bugünlerde, arabaları kısmen Almanya’da inşa edilmekte ve Goodwood, Sussex’deki İngiliz topraklarında tamamlanmaktadır. Arabalar, kontrol paneline minyatür 3 boyutlu sanat eserleri yerleştirilmiş en yeni Phantom ile, müşterilerin isteklerine, ihtiyaçlarına ve sıklıkla taleplerine göre uyarlanır.

İkinci El Otomobil Markaları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here