Hangi BMW 6 Serisi Gran Turismo | Benzin vs Dizel

0
1406

Öncelikle 2017’de BMW, 5 Serisi Gran Turismo’nun devamı  olarak tuhaf 6 Serisi Gran Turismo’yu tanıttı ve  lüks bir fastback tutkunu olanlara güzel haberi verdi . Hangi BMW 6 Serisi Gran Turismo | Benzin vs Dizel Yeni BMW 6 Serisi Gran Turismo, kişiselliğe, estetiğe ve olağanüstü sürüş konforuna değer verenlere hitap ediyor.Ayrıca Bugün hangi 6 Serisi  daha iyi, benzinli veya dizel olduğunu belirliyoruz.

Bunun dışında Yeni BMW 6 Serisi Gran Turismo’nun benzersiz şıklık sunan dış tasarımı, dinamik görünümü ve olağanüstü karakteriyle sizi ilk andan itibaren etkileyecek.

Model  BMW 640i xDrive Gran Turismo BMW 630d Gran Turismo
Motor 3.0 litre, 6 silindirli, turbo benzinli 3.0 litre, 6 silindirli, turbo dizel
Güç/Tork  250kW/ 450Nm 195kW/620Nm
İletim Türü 8 ileri otomatik 8 ileri otomatik
tahrikli tekerlekler Herşey Arka
Yakıt tüketimi 5,3 L/100 km 7,4 L/100 km
0-100 km/s 5,3 saniye 6.0 saniye

Benzinli Model

Ayrıca 640i Gran Turismo’ya güç sağlayan markanın B58B30 turboşarjlı altı silindirli motoru,Ayrıca  gücü dört tekerleğe de gönderen muhteşem ZF 8 vitesli otomatik şanzımanla eşleşiyor. Ayrıca  Birkaç yıl sonra geriye dönüp baktığımızda harika performans, makul yakıt ekonomisi ve mükemmel kalite sunan bu özel güç aktarma organının markanın en iyilerinden biri olacağı kesin.

Hangi BMW 6 Serisi Gran Turismo | Benzin vs Dizel

Dizel Model

B57D30, benzinli muadili kadar etkileyicidir ve aynı zamanda bir ZF 8 vitesli şanzıman ile eşleştirilmiştir,;ancak bu modelde güç arka tekerleklere gönderilir. Ayrıca Dizel makul bir performans sağlarken; gerçek kozu, onu en etkileyici kılan performans ve yakıt tüketiminin birleşimidir.

Hangi BMW 6 Serisi Gran Turismo | Benzin vs Dizel

Analiz 

Bununla birlikte Garip stiline rağmen, 6 Serisi Gran Turismo’daki güç aktarma organlarının mükemmel olduğu inkar edilemez. Ayrıca Beklendiği gibi; ancak benzinli varyant iki seçeneğin daha hızlı ve serbest devirli olanıdır ; fakat dizel ise üstün yakıt tüketimi ve daha fazla kullanılabilir tork sunar.

Karar

Son olarak Rakamlara bakıldığında, hem benzinli hem de dizel motorlu 6 Serisi GT modellerinin etkileyici bir özellik dengesi sunduğu açıkça görülüyor; ancak yalnızca bir kazanan olabilir. Ne kadar yakın olsa da, hızlanma açısından benzinli modeli yakın çalıştırdığı; ayrıca daha iyi sollama torku sağladığı ve benzinden ; veya çok daha verimli olduğu için dizel motorlu modele zafer kazandırıyoruz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here