epc ışığı neden yanar

EPC genelde VAG grubu arabalarda bulunur. Eğer VAG grubu yani (Volkswagen, Seat, Skoda, Audi) marka otomobiliniz varsa aracınızda EPC sistemi de var demektir. Aracın gösterge panelinde EPC ikaz ışığı yanarsa sorun derhal çözülmelidir. EPC (Elektronik Güç Kontrolü) birçok parça ile çalışır. Bu nedenle bu lamba yanarsa servisten yardım almanızda fayda vardır. EPC ışığı neden yanar? sorusuna yanıt arıyorsanız gelin bu soruna daha yakından bakalım.

EPC Işığı Neden Yanar?

Aracın ön gösterge panelindeki sarı EPC ışığı yanarsa bunun nedeni muhtemelen aracın gaz kelebeğinde oluşan bir problemlerdir. Ancak ışık, ABS ve ESP fren sistemlerinin arızalanması nedeniyle de yanabilir. Eğer sorunun nerede olduğunu anlamak istiyorsanız aracın EPC ışıklarındaki hangi arıza ışıklarının yanacağını kontrol edin. Benzer şekilde, bu ışığın yanması, aracınızın koruma moduna geçmesine neden olabilir. Bu nedenle bir an önce çözüm aranmalıdır.

Arıza Sebepleri Nelerdir?

  • Arızalı gaz kelebeği gövdesi
  • Motorda bulunan sensörlerden kaynaklı arıza
  • Motor aksamında oluşan arızalar
  • ABS sensörü arızası
  • ABS sensörü arızası
  • Fren pedalı arızası
  • Fren basınç sensörü arızası
  • Servo direksiyon arızası
  • Direksiyon sensörü arızası
  • Araçta yanlış yapılan kablo tesisat sorunları

EPC Işığı Yanarken Araç Kullanmak Tehlikeli mi?

EPC uyarı ışığı, aracınızda ciddi bir sorun olabileceğini gösterir. Arıza, fren sisteminden kaynaklanıyorsa yaşamı tehdit eden bir kazaya neden olabilir. Bu nedenle zaman kaybetmeden soruna çözüm bulmalısınız.

Otomobil Uyarı Işıkları

13 YORUMLAR

  1. Ayni ariza benim arabamdada var seyir halineyken 50 km.ye kadar sirkeleme ve sarsinti yapmiyor gaza yuklendiimde 50km.70km arasinda yapiyor bu sirkelemeyi gazdan ayagimi cekiyor ve yavas yavas yukleniyorum gaza bu sekilde isi atlatiyorum ammaaaa rampada araba sollarken cok tehlike arz ediyor EPC-emisyon kontrol sistem lambasi-lastik basinci ve araba kaygan sariri lambalari yaniyor hemen saga cekip kontagi kapatiyorum 15/20 saniye sonra kontagi ceviriyorum fakat motoru calistirmiyorum vites kolunun ustunde RESET butonuna 5 saniye basili tutuyorum ve sari ikaz lambalari sonuyor yoluma devam ediyorum hic bir sey olmamis gibi.. Dikkat edilecek husus gaza birden yuklenmeyin.Ben 2 senedir bu sekilde idare ediyorum.COZUMU ZOR BIR ARIZA.

  2. Benimde başıma geldi 2 sefer, şanzıman hata diyor epc yanıyor aracı çalıştırtmıyor immobilizer devreye giriyor. 1dk bekleyince hiçbirşey yokmuş gibi çalışıyor ikazda vermiyor. Servisede belirttim, şarj dinamosuyla ilgili bi zayıflık olabilir dediler aracımı uzun süre kullanmıyordum çünkü. Huylandım servise götürücem.

  3. Merhaba
    EPC sorununu 3 defa yaşadım.
    Araç kapaklandı resmen. Hemen sağa çekip kontak kapattım. Sonra düzene girdi.
    Sanayideki ustalara gösterdim, sadece bilgisayarda bazı arızalı parçaları gösterdiler. Her seferinde farklı parçalar ariza gösteriyor.Ama nedenini bilemediler. Bende vosmer e götürdüm. 2 gün analiz ve 350 TL kontrol sonucunda bana bir liste çıkarttılar. Piyasaya güvenmeyin, önemli sorunlarda yetkili servis en doğru çözüm.

  4. Sayın abilerim Gaziantep’te oto elektrik elektronik klima işiyle uğraşıyorum EPC lambasını genelde benzinli araçlarda yakıyor eğer arabanın gaz yemesinde sorun var ise aracınızın gaz kelebeği kirlenmiş demektir arızanın kaynağı budur yok eğer çalışmasında problem yok ise fren sistemi arızası vardır

    • katılıyorum sana.bende polo gti var yolda giderken bi anda gaz yememeye basladı hırıldama sesi geliyordu gaza bastıgımda kendi tamircimi aradım ateşlemede yada kelebekte sorun olabilir dedi.

  5. Benim aracımda kontağı çalıştırmadan cevirince yanıyor sadece.
    Arabayı çalıştırınca sönüyor bunun sebebi nedir acaba bilgisi olan cevap verebilir mi

  6. merhaba aracım 2013 tiguan EPC yandı bi kaç kez orjianl olarak 4 ateşleme bpbini 4 buji değişmi daha yeni yaptım servisten çıktım yine aynı yaptı, servisteki kişlier araçta kurum var temizlenmesi gerekşr motoru sökmek lazım dediler, bunun dah akolay yolu yıkama vs yokmu ? yok mu şöyle hakkniyetli bi usta çözsün şu işi.

  7. Selamın aleyküm aracım 2004 polo benzinli araçta epc lambası yanıyor ve gaz yemiyor bazen sönüyor bazen yakıyor bazende yaktığında gaz yiyor sorun gaz kelebeğinde değil 4 kere falan değiştirdim başka neden olabilir

  8. 2013 Seat Ibiza aracımda EPC ışığı yandı. Aynı zamanda ESP, motor arıza ışığı ve lastik basınç uyarı ışığı yandı. Araç vuruntulu çalışıyordu ve gaz yemiyordu.
    Motor çalışırken, buji kablolarını tek tek çıkarıp geri taktım. Arızalı olanı buldum.
    Bujileri ve buji kablolarını takım olarak değiştirdim.
    Araç normale döndü.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here