Kurallara uymak, trafikteki can ve mal güvenliği açısından son derece önemli. Ancak bazen dikkatsizlik ya da umursamazca verilen kararlar sebebiyle kural ihlalleri yaşanabiliyor.  Bu ihlaller sonucu sürücülerin karşılaştığı önemli cezalardan biri de ehliyete el konulması. Böyle bir cezayla karşılaşan sürücülerin, ehliyeti geri alma süreçleri hakkında da bilgi sahibi olması gerekiyor. Umarız ki bu tür tehlikeli durumlar yaşanmaz ancak ihtiyaç duyulması halinde tüm bilmeniz gerekenleri sizin bir araya getirdik. 

İstanbul'da trafik polisi

Hangi Durumlarda Ehliyete El Konulur?

Sürücünün trafik güvenliğini tehdit ettiği önemli durumlarda ehliyete el konuluyor. Bu tür bir genel bilgi herkesin belleğinde yer alsa da tam olarak hangi durumlarda ehliyete el konulduğu çoğu zaman bilinmiyor. İşte ehliyetinizi kaybetmenize neden olabilecek durumlar:

100 ceza puanına ulaşmak

Yapmış olduğunuz her trafik hatası size para cezası veya ceza puanı olarak geri dönüyor. Örneğin ehliyetsiz trafiğe çıkmak ve kırmızı ışık ihlali gibi hatalar bir yıl içinde yüz ceza puanına ulaşırsa ehliyetinize el konuluyor. Eğer bir yıl içinde ilk defa yüz puanı aşarsanız el konulma süresi 4 ay ile sınırlı. Aynı yıl içinde ikinci kez tekrarlanması durumunda 4 aya ek olarak psiko-teknik teste tabi tutulursunuz. Sürücülük yapmanıza engel olmadığına dair belgeyi alabilirseniz sürücü belgenizi de geri alabilirsiniz. Aynı yıl içinde üçüncü kez yüz puana ulaşırsanız ehliyetinize süresiz el konulmasına sebep olursunuz. 

Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak

Ölüme yol açan kazalarda, kusurlu bulunan sürücünün ehliyetine 1 yıl süreyle el konuluyor.

polis arabası

Uyuşturucu etkisinde araç kullanmak

Sürücünün uyuşturucu madde kullandığı tespit edilirse ehliyetine el konuluyor. Bu durumda el konulma süresi 5 yıl oluyor. Ayrıca uyuşturucu etkisindeyken tespit edilen sürücüye para cezası kesiliyor.

Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak

Yeni mevzuata göre, yeni ehliyet alan sürücüler 2 yıl aday sürücü olarak görülüyor. Henüz aday olan sürücülerin trafik ihlali yapması durumunda ehliyetlerine el konuluyor.

Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması

Her ehliyet sınıfının kendi geçerlilik süresi bulunuyor. Ayrıca belgelerin üzerinde son kullanma tarihlerine de yer veriliyor. Tüm sürücülerin bu tarihler içerisinde kullanım sağlayıp süre bitiminde yenileme işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Süre bitiminde yeniden ehliyet çıkarılmazsa para cezası uygulanıyor ve sürücünün ehliyetine el konuluyor.

Sağlık durumunun bozulması

Sağlık durumu kötüye giden sürücülerin de ehliyetine el konuluyor. Eğer trafik güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyorsa ve bu belgelenerek onaylanırsa sürücü ehliyetini geri alabiliyor.

polis çevirmesi

Hız sınırının aşılması

Hız sınırının %30 aşılması ve bu ihlalin bir yıl içinde beş defa tekrarlanması, ehliyete el konulma sebeplerinden. Bu durumda sürücülerin ehliyetine bir yıl süreyle el konulabiliyor.

Alkollü araç kullanmak

Bir sürücünün 0.50 promil alkol aldığı tespit edilirse para cezası ile birlikte ve 6 ay süreli ehliyetine el konulabiliyor. Eğer sürücü bir trafik kazasına karışmışsa para cezası arttığı gibi 6 ay sonra ehliyeti geri alma süresi de 2 yıla çıkıyor. 

Ehliyet Nasıl Geri Alınır? 

Ehliyeti geri alma konusuna baktığımızda uygulamaların, belgeye el konma sebebine göre değişiklik gösterebildiğini görüyoruz. Örneğin kırmızı ışıkta geçme nedeniyle aynı yıl içinde iki veya daha fazla kez ehliyetinize el konulursa psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanı denetiminden geçmeniz gerekiyor. Sürücü belgesini geri almanızda bir mani görülmemesi durumunda, idari para cezasını da ödediyseniz el konulan ehliyeti geri alma hakkınız bulunuyor. Elbette bu durum, alıkonma cezasının süresi sonlandığında geçerli oluyor. Kaptırılan ehliyeti geri alma sürecinde şunlara dikkat etmenizde fayda var:

  • Ehliyetinize konulan alıkonma süresi mutlaka dolmak zorunda.
  • Alıkonma süresinin sonunda, sürücülük yapmanızda herhangi bir sakınca bulunmadığına dair belge isteniyorsa resmi sağlık kurumlarından almanız gerekiyor.
  • Psiko-teknik değerlendirme gerekli görülüyorsa ehliyetinizi almak için mutlaka yerine getirmelisiniz.
  • Karayolları Trafik Kanununa istinaden idari para cezalarının tamamının tahsil edilmiş olması gerekiyor. Trafik idari para cezalarının tamamının tahsil edildiğini gösteren “trafik cezası borcu yoktur” belgesi ile ehliyeti geri alma başvurusu yapabilirsiniz.
  • Sürücü belgenizi sizin dışınızda birisi alacaksa o kişiye mutlaka noter tarafından “sürücü belgemi almaya yetkilidir” ibaresine sahip vekalet vermeniz gerekiyor.

sürücü belgesini geri alma süreçleri

Sürücü Belgesi Nereden Geri Alınır?

El konulan ehliyet nereden alınır sorusunun cevabı oldukça basit. Sürücü belgenize el koyan trafik birimine veya en yakın trafik denetleme şube müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Alıkonma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgenizi geri alabilirsiniz. Gerekli trafik cezasını ödedikten sonra bu süreç için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Cezayı ödediğinize dair belge ve borcu yoktur belgesi yeterli ehliyeti geri almak için yeterli oluyor.

Ehliyete El Koyma İtirazı Nasıl Yapılır?

Cezanız ödendiğinde ya da süresi dolduğunda ehliyetinizi rahatlıkla geri alabilirsiniz. Eğer bu el konma işleminin haksız yere gerçekleştiğini düşünüyorsanız itiraz etme hakkınızı da kullanabilirsiniz. El konulan ehliyetin iadesi için bir sürücü belgesi geri alma tutanağı doldurmanız gerekiyor. Bu tutanakla başvurunuzu gerçekleştirebilir ve haklı bulunması halinde ehliyetinize derhal kavuşabilirsiniz. 

Ehliyet Alma Şartlarını Daha Yakından İncelemek için Tıklayın!

202 YORUMLAR

      • Ben yapilamdirdim ana para 2 binlira faizlerle 4900 idi yapilandirinca ana paraya dustu, 2 bin lira borcum var fakat yapilandirma oldugu icin vadesi gecmis borc olarak gorunmüyor bu yani borclu gorunmuyorsun, sonrasin da interaktif vergi dairesinden borcu yoktur yazisi talep ettim ayni gun icin de vaya bir gun sonra borcu yoktur yazisi (vadesi gecmis borcunun) bulunmadigi anlasilmistir yazan belgeyi bilgisardan yazicidan cikartip, alkolden el konulan nufus mudurlugun de olan ehkiyetimi bu belgeyi gorevli memura verip sorunsuz bir sekil de geri aldim umarim mrk eden arkadaslara bilgilendirici bir yazi olmustur..

        • hocam benimde 2 yıl gtmıstı gunu doldu sudge egtımı tamamladım haftaya trafik subenın sıstemıne dusecek alacagım ama 18 bn tl faızlı borc var gecen ay yapılandırdım 10 bıne dustu vergı daıresıne sıtesıne bakıyrm suan vadesı gecmıs borcum yok.. vadesı gelecek borc olarak gornuyor ılk taksıtımde 9 ayın sonunda smdı ben parayı odemeden borcu yoktur kagıdı alabılıyomuyum trafık verırmı ehlıyetımı

  1. Slm ben 2017 de ehlıyetımı alkolden dolayı kaptırdım 6 aylıgına fakat gerı alamadım cunku daha oncesınde sahsıma yazılan trafık cezalarım var 10 tl kadar bunları odeyemedıgım ıcın gerı alamıyormusum sımdı yapılandırma yaptım fakat borc bıtmeden alamayacakmıyım tsklr cevap yazaraanın sevınırım

  2. Merhaba ben aday surucuydum önceden ehliyetim 75 puanım dolduğu için iptal oldu ben yine ehliyet aldım bu ehliyetim iki senenin dolmasına 5 gün kala iptal edildi son 20 puanım kalmisti yanlış park etmekten ehliyetim tekrar iptal oldu bunu kurtarma şansım varmi ne yapmam gerekir

  3. 15 Temmuz Sehitler Koprusu’nde Trafik denetleme mdlugune gidilir. Mobeseden numara alinir ve beklenir. Mesai 9da baslar. Ilk kez kaptirilan ehliyet icin yalnizca trafik ceza borcunu odemis olmak yeterlidir, ekstra herhangi bir yaptirim yoktur. ‘Vergi borcu’ varsa ehliyet verilmiyor diye bir hurafe donuyor ancak bu dogru degil. Vergi borcu, katki kredisi, harc kredisi gibi borclar engel teskil etmiyor.

    Bostanci subede rehin verilen ehliyet, yukarida bahsettigim subeden teslim alindi. Artik boyle oluyormus, en azindn istanbulda yasanan hadiseler icin.

    1 defa kaptirip ders almayan ve devam eden bazi arkadaslar var yorumlarda hatta hizini alamayip 3 4 kere daha kaptiranlar.. arkadaslar siz bosverin pesine dusmeyin ehliyetin, kimse icin saglikli degil. 6 ay ehliyetim yoktu ben dersimi aldim, alkolumu icerim taksiye atlar giderim.

  4. Ben ehliyetimi boşanma sebeplerinden dolayı nefsine yenik düştüm saçma sapan konulardan bekvilere yakalattim suçluyum.. biliyorum şöyle bor durum var ama benim e devlet te ehliyeti alış tarihim 1 yıl olarak görünüyor ben ehliyetimi geriye nasıl alırım

  5. Bugün ehliyetimi almaya gittim ama maalesef sıkıntı ne trafik cezam var diye ehliyetimi geri alamadım bu ne abi ya kırmızı ışık ihlali eds ihlali benim durumum yok ödeyemedim fakat çalıştığım iş gereği ehliyet her zaman bana lazım olduğu için ve cezaya baktığımda 2500 lira nasıl odeyeyim nasıl ehliyetimi alayım vede nasıl çalışmaya devam edeyim eskiden trafik cezası bile olduğunda ehliyetini geri aliyordun maalesef şu anda alamiyorsun

  6. Selamunaleykum arkadaşlar benim ehliyetime 2 ay süreliğine el koydular suan 2 ay süreç doldu ehliyetimi geri almak icin trafik şubeye baş vurduğunda sürücü kursundan ders görerek bir evrak almam gerektiğini söylediler o evragi aldim suan nereye başvurmalıyım ehliyetimi geri almak icin lütfen bilgilendirir misiniz

  7. Selamlar. Arkadaş yardımcı olursanız sevinirim ben ehliyetimi 2. Defa alkolden kaptırdım ama e devlete baktığımda adınıza kayıtlı böyle bir belge bulunmamaktadır çıkıyo iptal olabilirmi

  8. 18.04.20 alkollu ehliyettimi kaptırdım çevirmeye girmeden çok karişik bi surum neyse 18.10.20 6 aylık süre bitti ana pandemi vs vs nedenlerden dolayı borcumu ödeyemedim ama borcumu yaplandırma yaptım EHLİYETTÜMİ GERİ YE ALABİLİRMİYİM ??????

      • evet arkadaslar yapılandırma yaptıktan sonra vergı daıresı borcu yoktur kagıdı vermıyor ama internetden interaktiv vergi dairesine gırıs yapınca orda borc durum yazısı dıye bır yer var ordan vadesı gecmemıs borcu yoktur yazısını alıp cıktısıyla karakola gıdebılırsınız. bız gıttık once yok olmaz resmı evrak degıl dedıler.. ama pesını bırakmayın zaten sıstemden vadesı gecmıs borc varmı yokmu gorebılıyorlarmıs. bız ehlıyetı bu sekılde gerı aldık 5 yıl sonra.

  9. Sürücü adayi iken 3 kez hiz ihlali yaptim ehliyetim daimi iptal oldu ve 75 puani doldurmadan ehliyetime el konuldu yeniden sürücü kursuna kayit yapmam icin beklemem gerekiyor mu

  10. Alkolmetreye üflemeyenler: (Cihaz Red)
    İlk defa yakalanıpta üflemeyenlere söylüyorum. 2 yıl önce bende bu şekilde alkollüydüm ve üflemedim. E+a2+g+src belgelerime ve direksiyon öğretmenliği belgeme 2 yıllığına el koyuldu. Şu an cezamı dolmasına 8 saat var heyecandan uyku tutmadı 🙂 umarım sizde bu ehliyetini e kavuşmanın son saatinin heyecanını bir an önce yaşarsınız. Ben 25.12.2018 de kaptırdım. 25.12.2020 de doluyordu. 26 sında alabileceğimi söylediler. Oda cumartesiye geldiği için (şansıma tüküreyim) 28 inde alacağım. Sabah olunca alıyorum ehliyetimi şükür olsun. Cezaları ödemeden vermiyorlar. Stajyer olmadığım için Südge psikoteknik falanda istemiyorlar. Stajyer Bi kardeşim 0.20 promil üstü olduğu için ehliyeti direk iptal oldu. 6 ay sonra psikoteknik kursu alıp tekrardan kursa yazılıp stajyer ehliyeti alabiliyor. Cihaz Redden kaptıtanlar ehliyetini geri almak için 1-süre dolacak 2-cezayı peşin ödeyeceksin 3-borcu yoktur kağıdı alacaksın 4-ehliyetini gidip ilgili şubeden alacaksın. 8 saat sonra geri alacam ehliyetimi inşallah… (size tavsiyem alkollü araç kullanmayın. 2 yıl boyunca ehliyetimi düşündükçe uykumun kaçtığı gecelerde Araştırdıkça daha beterleri olduğunu gördüm. Ölümlü kaza olur Allah korusun. En azından 2 yıl ehliyetsizde olsa sokaklarda gezebildim. Kaza yapsaydım cezaevinde ehliyetim olsa ne olmasa ne…)
    Ehliyeti 2 yıl kaptıranlardan Südge isteniyor ama cihaz Red bu kanundan muaf. 2. Kez alkollü yakalananlar Südge eğitimi alıyor. (müptezel bir arkadaşım südgeye girdi. Doktor Bi daha içecek misin demiş. Oda hayır demiş. Südge sınavından bırakmış ehliyeti iptal oldu. Südgeye giren içerim ama alkollü araç kullanmam desin. Alkolü bırakmayacağını ve yalan söylediğini anlıyor doktor.) Ehliyetini kaptıran bütün arkadaşlara geçmiş olsun. Bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya. Umarım bu musibet kendim dahil olmak üzere bizlere ders olmuştur. Allah daha beter musibetlerden korusun inşallah… (yaşadığım olaya benzer durumda olupta aklına bişey takılan olursa sorsun elimden geldiğince cevaplarım)

  11. Aday sürümüyüm ehliyeti alali 6 ay fln oldu dun 0.59 promilden hususi aracimda ehliyetimi aldilar ve 1228 tl ceza yazdilar 6 ay yaziyor kâğıtta ama staher ehliyet iptal olur fln muhabbeti var ben simdi nasil bi yol izlemeliyim bi yardimci olur musunuz?

  12. Yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan ceza puanımı doldurdum ve ehliyetime el konuldu. İşim gereği bu esnada ehliyetsiz araç kullanmak durumunda kaldım ve her çevirmede 2.500 TL ceza yedim ve şuan 20 bin TL cezam var. Bu esnada kursa girip ehliyetimin sınıfını yükselttim. Yeni ehliyetimi çıkarmam için eski ehliyetimi almam gerekiyor mu ? Eğer gerekiyorsa güm cezayı ödemeliyim ancak o kadar borcu ödeme imkanım yok. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

  13. iyi günler alkolden ilk defa ehliyetimi aldırdım süresi doldu trafik cezalarımı yapılandırdım bu şekilde geri alma şansım varmı yoksa borçların tamamınımı ödmem gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim

    • Dostum bugün saat 12:15 de randevum vardı ehliyetimi çıkartacaktım. Borcum var diye çıkartmadılar. Ben yapılandırma yapmıştım ama o da kabul edilmiyor… Anlayacağın bütün borcu nakit ödemen ve temiz belgesi alman lazım :/

  14. arkadaslar 2016 yilinda alkollu trafik kazasi gecirdim. 1600 tl para 6 ay ehliyete el koyma cezasi yedim. ilk iki hafta icinde 1200 tl odeyip ehliyetimi geri alabilecegimi soylediler. odemeyi yaptim fakat ehliyetimi iade etmediler,butun trafik cezalarina vergi dairesinden borcu yoktur kagidi getirip alabilirsin dediler.. toplam faiziyle 30 bin uzeri borcum var ve bunu odeme imkanim yok. ehliyetimi geri almak icin ne yapabilirim? bilgisi olan yardimci olsun bi zahmet..

  15. Gercekten gerek yok mu ?
    Bende 2 yil kaptirdim sonrasında 5 yıl hem sudge hem psikoteknik almam gerektiğini biliyorum ben nasil istemiyorlar

  16. Herkese merhabalar arkadaşlar.Bu konu hakkinda bir kac sorum olucak.Ljtfen bana bunu guzel bir abim veya kardeşim açıklasın. Su anda 25 yasindayim 16 yasindayken hapse girdim ve toplam 35 bine yakin adli para cezam var.Ehliyetimi 5 bucuk ay once alkolden 6 ayligina kaptirdim.Kaptirdiktan sonra 2 defa 2500+2500 ehliyetsizlikten ceza yedim ve 5 bine yakin da trafik borcum var.Ehliyetimi alabilmem icin 15 gun sonra sadece trafik cezalarimi odemem yeterli midir ? Yoksa tum adli ve trafik cezalarimi odedikten sonra mi alabilirim.Bana bunu net bilen birisi açıklasın lutfen.Simdiden tesekkur ederim.? Acilen cevaplar misiniz arkadaşlar.

  17. 5 yıl içerisinde 4 defa alkollü yakalandım 6 ay bitti 2yıl bitti 5 yıl bitti 5 yıl daha alı konulmuş normalmi zaten her yakaladıklarında ehliyetsizlikten ide işlem yapmışlar hem ehliyetim yok yani hem ehliyetine elkoyuyorlar

  18. 5 yıl içerisinde 4 defa alkollü yakalandım 6 ay bitti 2yıl bitti 5 yıl bitti 5 yıl daha alı konulmuş normalmi zaten her yakaladıklarında ehliyetsizlikten ide işlem yapmışlar hem ehliyetim yok yani hem ehliyetine elkoyuyorlar öylemi oluyor 2011 sen bu yana ehliyetim emniyette

    • Alkolli araç kullanırken ;

      bugün 1. kez yakalandın 6 ay
      yarın 2. kez yakalandın 2 sene 6 ay
      bi sonraki gün 3. kez yakalandın 7 sene 6 ay.

      bu seneler içerisinde 4. kez yakalandıgında ehliyetin men tamamen iptal oluyor diye biliyorum

  19. Uyku apnesi rahatsızlığım nedeniyle ehliyetine el konuldu, Sağlık Bakanlığı tarafından. Rutin trafik denetiminde tutanakla alındı. Uyku apnesi tedavisi yapan uzman hekimden alacağım bir uygunluk raporu ile ehliyetimi geri alabilir miyim? Örneğin CBAP cihazı kullanıyor yada uygun tedavi görüyor şeklinde bir rapor ile… ya da bazı forumlarda okuduğum kadarı ile aile hekimi uygun raporu ile de geri alınabiliyormuş?

  20. Merhaba. Ehliyetime 57 primim den 6 aylığına el konuldu. Süresi 17 şubat 2021 de doldu cezayı ödedim gecikme zammı dahil 1532 tl. Trafik şubeye gittiğimde geçmişte yediğim 3 ceza olduğunu ve onları ödemeden ehliyetimin verilmeyeceğini söylediler. Alkol ile kullanmış olduğum araç yüzünden ceza yedim amenna. Ya benim diğer borcum ne alaka bir bilgin var mı Bu konu da

  21. 0.26 ile ehliyetime 2 yıl el koyuldu hususi kullandığım doblo kamyonet yazdığı için ruhsat ta el konuldu. 2 yıl dolalı 4 ay oldu pisiko teknik doktor raporu ödemeler hepsi tamam 3 aylık kurs var dediler pandemiden dolayı kurs açılmıyormuş ne yapmam gerekli

  22. Arkadaşlar ehliyetimi B ‘den D1 sınıfına yükseltmek istiyorum ama işlemleri tamamladıktan sonra bütün cezaları ödememiz gerekiyor mu bilgisini olan varsa sevinirim

  23. İLK DEFA EHLİYETİ 6 AY KAPTIRDIM ALKOLDEN İKİNCİYE EHLİYETSİZLİKDEN YEDİM İLK YEDİĞİMİ ÖDESEM SADECE ALABİLİRMİYİM YOKSA İKİNCİ CEZAMI DA ÖDEMEM ŞARTMI ACİL BİLGİ VERİN ARKADASLAR

  24. Bu alkolden ehliyetini kaptıranlara geri vermeleri çok saçma abi kendi canınızı geçtim başkalarının canını riske atmaktan hiç mi korkmuyorsunuz yazık ya

  25. Merhaba ben ehliyetimi 2009 yilinda alkolden 2 yil kaptirdim 2013 de tekrar kaptirdim 5 yil 2016 yilinda tekrar kaptirdim yine 5 yil simdi ehliyetimi almama 8 ay kaldi tum borclarimida odedim dilekce verip alabilirmiyim yoksa sudge denilen egtime gitmek zorundamiyim

  26. Arkadaslar belki size yardimim dokunur yasadigim icin yaziyorum ben ehliyetimi alkolden 3 kez kaptirdim simdi cezalarimi odeyemedigim icin alamiyorum bunun illaki bi yolu olmali ben cimere yazdim ama benle olup bitecek bisey degil herkes yazarsa belki bi af gundeme gelir

  27. Selamün aleykum 26/01/2021 şahsi aracıma iett otübüsü carptı polis memuru geldi ve alkol testi yapti 58 promil cikti ne kadar alkol olmadıgini soyledim tekrar cihaza üflim dedim deneme tahtasımı diyip geçiştirdi hastene ye götürüp test yaptırın dedim yok olmaz dediler gidip savcılıga gidip itiraz dilecekcesi verdim 15 gün sonra eve kagıt geldi ve istanbul il emniyete gitmemi yazıyodu iş yogunluğundan gidemedim ve bu kagıdın uzerine 15 gün sonra bi kagıt daha geldi bana karşı açılan dava da şu yazıyodu “Dosyanın yapılan incelenmesinde meydana gelen kazanın şüpelinin verdigi alkol oranın 1.00 promilin altında olduğu bu durumda altılı suç yasal olmadığı anlasıldı” ehliyetimi bu kagıt ala bilirmiyim

  28. Selamın aleyküm aday sürücü ehliyetimi alkolden kaptırdım 6 ay sonra alabilirmiyim é devlette ehliyet türünde diğer iptal yazıyor bu ne anlama geliyor

  29. Merhabalar 2017 de stajer ehliyeti alkolden kaptırdım. Süresi doldu. Edevlette (ceza iptal) yazıyor geri verme süresi 01.01.0 yazıyor. Ehliyet iptal oldu anladık. Şimdi ben yeniden kursa falan girdim paikoteknik herşeyi hallettim. Çarsamba gününe sıra aldım nüfusdan. Harçları yatırıp bismillah deyip nüfus dairesine giricem. Nüfus müdürlüğünün sitesinde yazan ŞARTLARI okudum ve vergi borcu ile alakalı en ufak bir yazı göremedim. Benden şimdi trafik cezalarını ödemem felan istenirmi acil yardım ?????

    • Mustafa bey ben de sizinle aynı durumdayım stajyer ehliyetim alındı ve ehliyet iptal oldu 6 ay süre koydular ben bu süre zarfı içersinde ehliyet kursuna gidip kayıt yapıp sınavlara gire bilir miyim yoksa 6 ay bekleyip ondan sonra mı sınavlara gire bilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

  30. Selamaleyküm.. öncelikle ehliyetini 2 YILLIĞINA KAPTIRANLAR 1 SENENIN SONUNDA HEMEN SÜDGE YE BASVURU YAPSINLAR. bende ehliyetimi ilk once 6 ay sonrasinda 2 yil ve son olarak da 6 ay olmak uzere 3 kez kaptirdim. Yedigin cezadan sonra 5 yil dolmuşsa siliniyo bu yuzden ucuncu kez yakalandigimda 5 yil doldugu icin 6 ay vermis oldum. Sure dolmasaydi 5 yil kaptirmis olacaktim yüklü para cezasi ayni zaman da ruhsat sahinine de para cezasi sudge ve psikoteknik istenecekti. 6 ay kaptiranlara her hangi bir yaptirim yok para cezasini yatirmak mecbur mu onu bilmiyorum ama2 yil kaptiranlar icin sudge egititimi ve borcu yoktur kagidi şart..

    • Merhaba size bi sorum olacak ben ilk defa ehliyetimi kaptırdım ve alkolmetreyi üflemediğim için 2 yıl aldılar psikotekniğe gidecekmiyim bilginiz var mı

  31. Ehliyetimi 6 ay kaptırdım alkolden borcu yok kağıdı istiyolar borcum var ödeme durumumda yok ehliyette üzerimde eskisi napmam lazım e devletten bakıyorum herhangi bi kısıtlama yok gözüküyor

  32. Merhaba arkadaşlar ben 2014 de 2ci kez ehliyetimi kaptirdim 2016 da cezam bitti.simdi bn bu ehliyeti geri almak için ne yapmam gerekiyor.bilgisi olan varmi.7 senedir ehliyetsiz duruyorum

  33. Swlamun aleyküm arkadaslar ben ehlıyetım 2 kez alkolden yakalattım trafik cezam yok 2015 de yakalattım daha hıc bırseye bas vurmadım ehliyetimi geri alabılırmıyım e devlette gözüküyor. Ne yapmam gerwkir almam için yardımcı olursanız sevınırım

  34. 6 ay ehlıyetıme el konuldu alkolden 1339 tl ceza yazıldı tarafsız kaza şikayetcı yok gobekten donerken kaydım hastaneye kaldırıldım olay yerıne polis falan gelmedı sadece motor yol kenarında duruyor dıye otoparka cekıldı herhangı bı kaza tutanagı olmadı hastane raporu yüksek promil alkol bulundu emnıyette 4saat sonra işlem yapıldı promil almadı sadece hastane raporu vardı suanda e devlette surucu belgesıne ait bi kısıtlama bulunmamaktadır yazıyor cezayı gorebiliyorum ama ceza iptal yazısı falan gördüm kafam karıstı

    • Geçmıs olsun ehliyetine 6 ay el koydu devlet ceza iptal türü : alkol yazıyordur. cezanın bitiş tarihide yazıyordur orada ehliyetine 6 ayda kaptırsan orada iptal yazması normal.

  35. Mart 2020 yılında ehliyetimi alkollü olmadığım halde ,yüzde yüz suçsuz olduğum belgelenen bir trafik kazasında alkolmetre kalibrasyon hatası yüzünden maalesef aldılar.İtiraz ettim 7 mayıs 2020 yılında mahkeme kararı ile geçici olarak geri aldım.(40 gün yaklaşık ehliyestiz işe toplu taşıma ile gitmek zorunda kaldım) Geçtiğimiz Mayıs ayında kesin mahkeme kararı benim itirazımı kabul görmedi ve Emniyet benim tekrar ehliyetimi geçersiz hale getirdi.Yaklaşık tam 1 yıl sonra tekrar ehliyetimi 2021 mayıs ayı geri aldı.bu gün e -devletten inceledğimde ehliyetimin tarihi bu günden 6 ay sonra.Yani benim cezam 7 aydan fazla sürdü.bu işte bir yanlışlık yokmu.?Ben derdimi hangi dağa söyliim.ehliyetin alınmasına mı yoksa uzatılmasınamı yanayım ….hey gidi heeey

  36. Merhabalar arkadaşlar ben de burdaki herkes gibi mağdurum dostlar

    Ehliyetimi alkolden kaptırdım maalesef ki stajyer ehliyetiydi 6 ay el koydular ve ehliyeti iptal ettiler ben bu süre zarfında sürücü kursuna gidip ehliyete yazılabilir miyim çok önemli benim için bu sorunun cevabı gerçekten

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here