Kısa bir süre önce Amerika’daki seçimlerde zaferi kazanan, başkan Joe Biden’dan otomobil üreticilerine 37 milyar dolarlık yardım! Başkan Joe Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, otomobil üreticilerinde meydana gelen iletken parça ve çip tedariki sorunlarına çözüm bulunacağını açıkladı. Başkan Joe Biden, ABD’li otomobil üreticilerini ve diğer üreticilerine 37 milyar dolarlık finansman arayacağını söyledi.

Bidendan Otomobil Üreticilerine 37 Milyar DolarlıkYönetim yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre Biden’in Çarşamba günü Beyaz Saray’ı ve Kongre üyelerini alarma geçiren küresel iletken ve çip üretimi sorununu ele almayı amaçlayan bir yönetim emri imzaladığını söyledi.

Korona virüs salgınından etkilenen otomobil endüstrisi ve parça tedarik sorunları, Çarşamba günü Beyaz Saray’da Biden ile ABD milletvekilleri arasında bir tartışma konusu oldu. Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Yönetimimdeki üst düzey yetkilileri, yarı iletken eksikliğine çözüm bulmak için endüstriyel liderlerle çalışmaya yönlendiriyorum” dedi. Kongre bir yasa tasarısını onayladı. Fakat Amerikan hükümeti 37 milyar dolarlık finansmanı bulmakta zorlandığını, gereken miktardaki kaynağın bulunmasının zaman alacağını söyledi. Kongre sonunda Biden’in idari emri ile dört kritik ürün için tedarik zincirlerinin 100 günlük bir incelemesini başlatıldı. Bu ürünler; yarı iletken yongalar, elektrikli araçlar için büyük kapasiteli piller, nadir toprak mineralleri ve ilaçlardır.

Bidendan Otomobil Üreticilerine 37 Milyar DolarlıkSonuç olarak otomobil endüstrisinde yaşanan problemlerin küresel boyuta ulaşması ve bu sıkıntılardan, Amerikalı otomobil üreticilerinde etkilenmesinden dolayı Amerikan başkanı Joe Biden’dan otomobil üreticilerine 37 Milyar Dolarlık yardım yapılacağı açıklandı.

İkinci El Amerikan Otomobilleri

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here