Araç Klima Değişimi Nasıl Yapılır?

1
2478
boş paket nasıl anlaşılır
Analog Klima

Aracınızdaki klima sistemi, kabin içinde sizi serin ve konforlu tutmak için uyum içinde çalışan birçok bileşenden oluşur. Bu bileşenlerden biri arızalanırsa veya olması gerektiği gibi çalışmazsa, klima sisteminiz tehlikeye girecek ve sizi yol ortasında sıcak altında bırakacaktır! Bu sorun, arızalı bir kompresör veya kondansatöre kadar sızdıran bir conta kadar basit olabilir. Klima sisteminizin mümkün olan en kısa sürede onarılması sizi tüm yıl boyunca serin tutacaktır.  Peki araç klima değişimi nasıl yapılır?

Araç Klima Sistemi Nedir?

Klima sistemi, motorun soğutma sistemine benzer şekilde çalışır. Sistem, klima kompresörü tarafından sıkıştırılıp gaza dönüştürülen bir soğutucu ile doldurulur. Bu aslında daha sonra soğutulması gereken gazın sıcaklığını artırır. Bu, arabanın önündeki radyatörün önünde bulunan kondansatör tarafından yapılır. Bu, gazı soğutur ve onu sıvı forma döndürür.

Ardından, basıncı düşüren ve sıcaklığı daha da düşüren bir genleşme valfi aracılığıyla kabine akar – bir sonraki adım için hoş ve soğuk hale getirir. Son adım, buharlaştırıcıdan akan gazı içerir. Bu, gazın aşırı soğuğunu evaporatörden akan havaya (kondansatörde olanın tersi) aktarır ve daha sonra kabine girer ve güzel bir soğuk hava sağlar.

Araç Klima Değişimi Gerektiğini Gösteren Belirtileri

-Klima sistemi çalışmıyor

-Klima soğuk olmayan veya olması gerektiği kadar soğuk olmayan hava üfliyor

-Motor bölmesinden gelen olağandışı sesi-

Araç Klima Değişimi Nasıl Yapılır?

Klima sistemi basınç ve seviye bakımından kontrol edilecektir. Kompresör gücü ve topraklama kontrol edilecektir. Sorun bulunduğunda, soğutucu akışkan çıkarılacaktır. Onarım veya bileşen değişimi gerçekleştirilecektir. Herhangi bir kontaminasyonu gidermek için sistem yıkanacaktır. Klima sistemi tahliye edilecek ve yeni soğutucu eklenecektir. Sistem sızıntı ve doğru çalışma açısından kontrol edilecektir.

araç klima değişimi

Klima Sisteminizin Onarılması Ne Kadar Önemlidir?

Tam çalışan bir klima sistemine sahip olmak, sadece kabin içi konforunuza katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda dış ortamdaki koşullar tatsız olduğunda camın buğusunu gidermek için kullanıldığı için ek güvenlik sağlar. İşletimsel klima olmadan, ön camınızın buğulanmasını gidermekte zorlanabilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

Araç Klima Sistemi Nasıl Çalışır?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here