Arabadaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?

1
12626
Arabadaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir

Bir noktada arabanızda sigara içmeyi seçtiyseniz veya sigara içen birinden kullanılmış bir araba satın aldıysanız, artık o bayat duman kokusunu rahatsız ediyor olabilirsiniz. Arabanızı sadece seyahat etmek için tatsız bir ortam haline getirmekle kalmaz, aynı zamanda aracınızın değerini de önemli ölçüde düşürür. Ve yeniden satış değerinizi en üst düzeye çıkarmak veya sadece kötü kokunun gitmesini istiyorsanız, maalesef önünüzde bazı işler var. Arabanızdaki is kokusunu ortadan kaldırmak zordur, ancak imkansız değildir. Peki arabadaki sigara kokusu nasıl giderilir?

Ev eşyalarını ve temel malzemeleri kullanarak arabanızın dumanlı geçmişinden kurtulabilirsiniz.

Nasıl yapacağınız burada.

Arabadaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?

-Sigaraya Dair Ne Varsa Kurtulun
-Pencerelerinizi temizleyin
-Halılarınızı ve koltuklarınızı temizleyin
-İç kısmı silin
-Hava Kanallarını Temizleyin

Daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var? Her adımın ayrıntılı bir dökümünü almak için okumaya devam edin.

Sigaraya Dair Ne Varsa Kurtulun

Kül tablasını çöp kutusuna boşaltın. Koltuklarınızın altındaki eski sigara paketlerinden kurtulun. Kokuyu temizlemenin ilk adımı bu.

Burnunuzun artık yapacak işi var. Haritalar, kitaplar, ayakkabılar, ceketler, peçeteler vs. her şeyi arabanızın içinden çıkarın. Duman kokusunu algılamak için her parçayı koklayın. Temizse, arabanıza geri koymak için bir kenara koyun. Duman kokuyorsa atın veya temizleyin.

Halılarınızı ve Koltuklarınızı Temizleyin

Bunlar kokuyu en çok tutan eşyalardır. Döşemenizi iyice süpürün, tüm külü ve tozu emer. Ardından, her kumaş yüzeyine karbonat serpin. Bu ince beyaz toz, kötü kokuları son derece iyi nötralize eder. Kapıları kapatın ve koku giderme işini yapması için karbonatı olabildiğince uzun süre bekletin – birkaç gün en iyisidir.

Bekleme süresinin ardından döşemeyi tekrar süpürün. Duman kokusunun çoğunun kaybolduğunu zaten fark edeceksiniz, ancak burada durmayın.

İç mekana – koltuklara, halılara, döşemelere, kapı panellerine ve tavan kaplamasına – kimyasal reaksiyonu hızlandıracak ve kalan kokuları yok edecek bir enzim içeren bir kumaş koku giderici sprey sıkın. Piyasada kumaş koku giderici markalar var.

Arabadaki Sigara Kokusu Nasıl Gİderilir

Pencerinizi Temizleyin

Camlarınızda ve ön camınızda yağlı, kahverengi bir tabaka fark ettiniz mi? Duman kalıntısı.. Camı iyice temizlemek için ideal olarak amonyaklı bir cam temizleyici kullanın. Cama yapışmış tüm kalıntı izlerini çıkarmak için ciddi bir güç kullanarak iki veya üç deneme gerekebilir.

İç Kısmı Silin

Yukarıdaki temizlik ipuçlarının hepsini uyguladıktan sonra, muhtemelen arabanızın her yerinde mikro boyutta kül lekeleri, kumaş spreyi, cam temizleyicisi ve karbonat olacak.

Tüm bu yerleri süpürmek için mikrofiber bir bez veya pamuklu bez ve yüksek kaliteli, deri dostu bir araba içi temizleyici kullanın.Temizleyiciyi bezinize uygulayın ve yüzeyi silerek temizleyin. Yüzeyi silmeden önce püskürtürseniz, güzel, temiz pencerelerinizin hepsinin temizleyiciyle lekelenmesini sağlayabilirsiniz.

Arabadaki Sigara Kokusu Nasıl Gİderilir

Hava Kanallarını Temizleyin

Duman kokusu ısıtma ve klima sistemine de yapışma eğilimindedir. Öyleyse şimdi o alanı ele alalım.

Isıtma sisteminiz için özel olarak tasarlanmış bir küf spreyi kullanarak, tedaviye, ön camınızın dış kısmının tabanında bulunan – kabinin temiz havasının çekildiği kısma püskürterek başlayın.

Veya klimanızı araç içi sirkülasyon moduna ayarlayabilir ve havalandırma deliklerini ayak boşluğuna, arabanızın içindeki orta konsola doğru püskürtebilirsiniz. Bunun ardından kapıları açmadan bir gece beklemeniz iyidir, çünkü arabanıza geri dönmeden önce spreyin 4 ila 6 saat beklemesine izin vermeniz gerekir. Ayrıca, arabanızda bir filtre varsa, kabin hava filtresini de değiştirmenizi öneririz.

Yukarıdaki tüm ipuçlarını uygularken eksiksiz olduğunuzdan emin olun! Bu rahatsız edici dumanlı kokuyu arabanızdan çıkarmak konusunda ciddiyseniz, biraz sıkı çalışma size fayda sağlayacaktır.

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here